perjantai 13. syyskuuta 2013

Lukko kaudella 2013–2014

Jääkiekon SM-liiga käynnistyi eilen ja Rauman Lukko pelaa ensimmäisen ottelunsa tänään. Arvioin joukkueen mahdollisuudet kaudella 2013–2014.
 
Tärkeimmistä pelaajistä lähti maalivahti Petri Vehanen sekä viime kevään pudotuspelien piste- ja maalipörssin voittaja Justin Azevedo. Viime kaudella flopannut Kimmo Koskenkorva löysi uuden osoitteen Pelicansista ja ranskalainen Charles Bertrand siirtyi TPS:n riveihin. Valmentajana jatkaa menestynyt Risto Dufva, joka teki kauden kynnyksellä kevääseen 2016 ulottuvan sopimuksen.

Viime kauden Lukko aloitti kuudella peräkkäisellä tappiolla, minkä jälkeen kausi oli paitsi ailahteleva myös värikäs päättyen lopulta neljänteen sijaan. Alkavaan kauteen pitäisi saada hyvä startti, kun vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Ässät sekä Jokerit. Joukkueessa on niin paljon kokeneita pelimiehiä, että pahempia notkahduksia ei pitäisi kauden aikana tulla.
 
 
MAALIVAHDIT:
Vehasen tilalle hankittu Ryan Zapolski on kirjoittamaton kortti. ECHL:n meriiteille on vaikea antaa painoarvoa ja harjoituspeleissä mies pelasi ailahtelevasti. A-junnuikäisellä Oskari Setäsellä on näytön paikka.
 
PUOLUSTUS:
Petteri Nummelin on takalinjojen liideri, joka tuo koko viisikon kiekolliseen peliin rutkasti osaamista. Nuori Roni Viirlas ottaa oppia vierellä ja saa pelata ensimmäisen täyden kautensa. Matt Generous sekä nuori ja kiekollisena taitava Jesse Virtanen ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa muutaman viikon kauden alusta. Harri Tikkanen, kapteeni Otto Honkaheimo ja Kärpistä tullut kokenut Ilkka Mikkola ovat kapean puolustuksen runkomiehiä.
 
HYÖKKÄYS:
Hyökkäysosasto on viime kautta leveämpi. Uudet hankinnat Ville Vahalahti ja Aki Uusikartano tuovat joukkueeseen paitsi taitoa myös kokemusta. Raumalle palannut Toni Koivisto on Liigan nopeimpia luistelijoita. Mielenkiintoisin nimi on vasta 16-vuotias Aleksi Saarela, joka oli harjoituspeleissä Lukon paras maalintekijä. Lauri Tukonen on saanut ensimmäistä kertaa moneen vuoteen harjoitella kunnolla koko kesän ja saattaa pelata huippukauden. Teemu Nurmella on jälleen mahdollisuudet 15-20 maalin kauteen. Ykkössentteriksi hankittu Steven Zalewski loukkaantui ja palannee kokoonpanoon viimeistään joulutauon jälkeen. Zalewskin tuuraajaksi hankittu Jamie Arniel on täysi kysymysmerkki.
 
VEIKKAUS:
Jos maalivahtipeli ei petä ja viime kauden kaltaiselta loukkaantumissumalta vältytään, Lukko taistelee kotiedusta pudotuspeleissä.


Kentälliset avausottelussa Ässät–Lukko:

Lauri Tukonen Jamie Arniel – Toni Koivisto, Petteri Nummelin – Roni Viirlas
Ville Vahalahti – Aki Uusikartano – Aleksi Saarela, Ilkka Mikkola – Harri Tikkanen
Janne Keränen – Juhani Jasu – Jerry Ahtola, Otto Honkaheimo – Juho Tommila
Olli Sipiläinen – Filip Riska – Erik Riska
Ryan Zapolski

 

2 kommenttia:

 1. Tuleeko sm-liigasta myös veikkausta?

  Paljon Nummelin nostaa penkistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee, tässä: runkosarjan kärjessä Kärpät, JYP, Lukko ja Tappara. Ilves jää jumboksi.

   Petu nostaa penkistä 120 kg tai ainakin nosti 16 v sitten, jolloin asiaa tiedustelin. Aki Kangasmäki puolestaan 160 kg (kysyin viime keväänä viimeisen semifinaalin jälkeen Rauman Onnelassa).

   Poista