maanantai 2. syyskuuta 2013

Mattiesko Hytönen

Olen jo pidemmän aikaa lukenut Mattiesko Hytösen kolumneja Iltalehdestä. Olen aina ihmetellyt, että miksi jotkut suhtautuvat niin negatiivisesti Hytöseen. Häntä pidetään narsistina, pullistelijana jne. Kaikki eivät vain ymmärrä, mistä Hytösen kirjoittelussa on kyse: taitavasta implisiittisestä itseironiasta.
 
Kolumnisti Mattiesko Hytönen on roolihahmo, ei todellinen ihminen. Hytösen kirjoittelu on tarkoituksenmukaisesti provosoivaa: hän puhuu "tyttöystävästä" kirjoittaessaan naisystävästään Heidi Strömmeristä, hän kutsuu kuohuviiniä "shamppanjaksi". Hän kuorruttaa säkenöivin ilmauksin kertomukset eläkeläisristeilyistä Karibialla ja tekee itsestään tarkoituksella helpon maalitaulun ivallisille kommenteille.
 
Kolumnien parasta antia on kuitenkin se, kun 169 cm pitkä ja 63 kiloa painava Hytönen toistuvasti antaa ymmärtää olevansa omasta mielestään atleettinen. Hytönen kirjoitti taannoin: "Kun tyttöystäväni kesäisin shoppailee Rooman Via del Corsolla, lyhythihaisen paitani käärityt hihat kertovat muille, että minä olen tyttöystäväni bodyguard. Pidän siitä." Aiemmin Hytönen oli kertonut, kuinka joku maahanmuuttaja oli ryöstänyt hänet ja hänen naisystävänsä Roomassa.
 
Jo jonkin aikaa on Mattiesko Hytösen kolumneja kommentoinut salaperäinen nimimerkki J. Heikel, joka tuntuu tietävän epäilyttävän tarkasti Hytösen liikkeistä ja menneisyydestä. Vasta hiljattain oivalsin, että kyseessä lienee Hytösen alter ego. Nimimerkki Heikelin vastaukset Hytöselle ovat tätä nykyä jopa parempaa antia kuin itse kolumnit. Hytönen osaa taitavasti hyödyntää sosiaalisen median vastavuoroisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti