maanantai 16. syyskuuta 2013

NHL 14

Tässä tulee pientä arviota NHL 14:stä hakattuani peliä muutaman päivän. Keskityn arviossani pelillisiin asioihin ja omiin tuntemuksiin. Koska en ole pelannut kahta edellistä änäriä (NHL 12 & 13), en ole aivan varma, mitkä uudistukset ovat olleet jo pelin aikaisemmissa versioissa NHL 11:n jälkeen.
 
Heti alkuun voinee todeta, että NHL 14 on entistä realistisempi jääkiekkopeli. Taklaustilanteissa laidat heiluvat ja pelaajilta lentelee kypärät pois päästä. Erona aiempaan NHL 14:ssa ei tarvitse painaa oikeaa tattia saadakseen kontaktia pelaajaan osuessa, vaan riittää, kun luistelee päin. Nämä pelaajien törmäilyt tuovat uudenlaista fyysisyyttä peliin. Kuitenkin puolustamisessa taklaamista olennaisempaa on kiekon pois pelaaminen vastustajan mailasta ja laukausten blokkaaminen. Kiekonkäsittelyssä on ilmeisesti uusia mahdollisuuksia kikkailla, mutta niihin en ole vielä perehtynyt syvällisesti, joskin yhdessä pelissä onnistuin 1 vs. 1 -tilanteessa viemään Crosbyllä vastustajan pakin kebab-kioskille ja perään maalivahdin Starbucksille.
 
Eniten uudistuksia on tappeluissa, joissa on erilaisia vaihtoehtoja sitoa ja mätkiä vastustajaa. On myös piristävää, kun muut pelaajat jäävät ympärille seuraamaan ja kannustamaan. Jos laittaa tappelujen yleisyyden suurimmalle asetukselle, niitä tulee helposti 4-5 per ottelu, mikä alkuintoilun jälkeen on jopa hieman raivostuttavaa. Piristävä uudistus on se, että jos sikailee tai taklaa rumasti vastustajan tähtipelaajia, joutuu teosta "tilille". Tappelulta ei myöskään voi aina välttyä, jos erehtyy ampumaan kohti vastustajan maalivahtia tuomarin vihellettyä pelin poikki tai ajaa rumasti vastustajan maalivahtia päin.
 
Pelissä on erilaisia perusasetuksia kuten "simulaatio" ja "hard core simulaatio", joiden eroa en ole vielä havainnut. Kuitenkin "kovat kontaktit" -asetuksella peli on nopeampaa ja fyysisempää, muttei niin realistista. Pelaajan asento ja ominaisuudet vaikuttavat aiempaa enemmän liikkumiseen. Nopeat käännökset tuntuvat ainakin NHL 11:n jälkeen kankeilta ja paikoin hitailta, minkä vuoksi on helppo pelata itsensä pihalle puolustuspäässä. Toisaalta välillä tuntuu, että rannevedot b-pisteen kaarelta löytävät liiankin helposti  tiensä ylämummoon.
 
Peliälyssä on edelleen parantamisen varaa, sillä esimerkiksi laidalta etenevässä hyökkäyksessä toinen laitahyökkääjä ei ymmärrä luistella toiseen kulmaan vastaanottamaan mahdollista ränniin lauottua kiekkoa, vaan ajaa itsepintaisesti maalille. Samaten kun vastustaja lyö kiekon ristikulmaan, jos ei pääse helposti sinisen yli, niin omista puolustajista toinen ei aina älyä mennä maalin taakse vastaanottamaan kulmasta kiekkoa hakevan puolustajan syöttöä. Ainakin itselläni vastustaja saa tämän vuoksi liian helposti karvattua kiekon syvällä hyökkäysalueellaan. Myös pelaajien epätarkkuus on ajoittain raivostuttavaa varsinkin, kun kiekko pomppivat aivan eri tavalla etenkin kulmissa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti