sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulun muistilista


Joulu on jo ovella ja monta asiaa muistettavana. Päätin helpottaa blogini lukijoita laatimalla listan asioista, jotka tulisi muistaa näin joulun alla.


Joulukoristeet. Joulun valmistelu alkaa aina sillä, että ottaa joulukoristeet esille: laitetaan kynttelikkö ikkunalle, ripustetaan himmeli näkyvälle paikalle sekä tietysti jouluseppele oveen ja asetellaan pieniä pahvisia joulutonttuja ympäri asuntoa. Ne luovat joulumielen!

Joulukortit. Kortteja kannattaa lähettää mahdollisimman monille ystäville ja sukulaisille, myös niille, joiden kanssa ei ole missään tekemisissä. Tosin nykyään on muodikkaampaa kirjoittaa Facebook-päivitys: ”tänä vuonna lahjoitan joulukorttirahat Unicefille” tms. (Tämän voi tehdä myös, vaikkei olisi koskaan lähettänytkään joulukortteja.)

Joululahjat. Tärkeintä joulussa on tietenkin lahjat, joita kannattaa alkaa miettiä jo hyvissä ajoin. On ihanaa kierrellä kauppojen ihmisvilinässä joululaulujen soidessa taustalla!

Joulusiivous. Koska joulu on juhlista arvokkain, kuuluu joulun alla siivota talo läpikotaisin. Imurointi, lattian peseminen, vessan puhdistaminen, kaikki kuuluvat joulusiivoukseen. Tärkeää on jättää joulusiivous aivan viimeisille päiville, jotta sen tärkeydestä ehtii muistuttaa puolisoa tai perhettä mahdollisimman usein.

Jouluruuat. Joulupöytä huokuu antimista, kun on kystä kyllä. Siksi jouluruokaostokset kannattaa ajoittaa useammalle päivälle. Samalla pääsee nauttimaan tunnelmista Prisman käytävillä! Joulukinkku on luonnollisesti joulupöydän kunkku, mutta tärkeää on myös leipoa joulutorttuja ja tehdä piparkakkutalo.

Joulukuusi. Mitäpä olisi joulu ilman joulukuusta! On suositeltavaa hankkia kuusi muutamaa päivää ennen aattoa ja nostaa sisälle sulamaan hyvissä ajoin. Joulukuusen koristelu ei ole mikään läpihuutojuttu, sillä on tärkeää, että koristeet ja varsinkin kuusenkynttilät on sijoitettu tasaisesti. Kuusen koristelu kannattaa tehdä jouluaaton aattona, jotta aattoaamuna voi ihastella sitä samalla, kun syö riisipuuroa.

Joulustressi. Tärkeintä on viime kädessä se, että on mahdollisimman paljon kaikkea säädettävää joulun alla. Jos ystävä pyytää kylään tai kaljalle, niin vastauksen olisi tultava kuin apteekin hyllyltä: ”En ehdi, kun pitää keskittyä joulun valmisteluun.”


Mukavaa joulun odottelua kaikille!3 kommenttia:

 1. Kiitos Altti sangen kattavan muistilistan julkaisemisesta.
  Tässä oma listani asioista, jotka minun pitää muistaa näin joulun alla.

  Matkaliput. Hankittu ajoissa.

  Matkalaukku. Odottaa kellarissa.

  Uima-asu. Testattu uimahallin altaassa.

  VastaaPoista
 2. Pellingin joulu onkin aivan muuta! Suomalaisten joulurällätysten sijaan siellä raikaa Saksalainen joulumusiikki joka sopii kultivoituneelle kuulijalle paremmin.

  Jouluhössötyksestä. Kunhan niitä pilttejä alkaa jaloissa pyörimään niin alkaa olla joulun aika mukavaa vaikka joskus onkin kiire. Yhdessä touhuamista ja puuhastelua + vapaata. Sopii allekirjoittanelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entinen työkaverinikin luuli olevansa kultivoitunut, koska kuunteli ainoastaan klassista musiikkia.

   Poista