tiistai 18. joulukuuta 2012

Pari sanaa milfeistä

Kirjoitan tunnetusti ihan mistä vain. Kun eräs blogiani tiiviisti seuraava ystäväni taannoin tokaisi "kirjoita milfeistä", päätin tarttua härkää sarvista.

Milfit eivät ole mikään uusi ilmiö. Heitä on ollut historiassa aina Bysantin ajoista Mata Harin päiviin. Kuitenkin viime vuosina milfit ovat lisääntyneet merkittävästi johtuen paitsi elinajanodotteen kasvusta niin myös asenteellisesta muutoksesta: nykypäivänä vanhempikin nainen saa olla hottis. Myös ennakkoluulot ovat väistymässä eikä enää ajatella, etteikö nainen voisi olla samaan aikaan älykäs ja milf. Hyvä esimerkki on tv-kokki Nigella Lawson (synt. 1960).

Milfien yleistyminen on helpoiten havaittavissa juuri televisiossa. Aiemmin Heather Locklear (synt. 1961) saattoi olla ainoa milf, jota kuvaruudussa näki. Nykyään milfin voi bongata jopa niinkin arkipäiväisessä tv-sarjassa kuin Emmerdale, jossa milf-casting on ollut suorastaan häikäisevä: ensin sarjaa tähditti kaikkien milfien kantaäiti Patsy Kensit (synt. 1968) ja nyttemmin pienessä roolissa on nähty huikaiseva, skotti-/irkku-taustainen Kim Thomson (synt. 1960).Myös meillä koto-Suomessa milfit ovat yleistyneet. Televisiossa näkee harva se päivä milfejä kuten Kirsi Salo ja Susanne Päivärinta ja onpa meillä jopa ensimmäinen milf-ministerikin: Maria Guzenina-Richardson (synt. 1969). 

Tavallisten kaduntallaajien kannalta on positiivista, että nykyään milfeihin törmää helposti myös turuilla ja toreilla, jopa ihan arkisesti ruokakaupassa. Esimerkiksi taannoin ollessani Stockan ruokaosastolla kassajonossa takanani seisoi MTV3:n uutisankkuri Maija Lehmusvirta (synt. 1969). Vaikein tilanne on luonnollisesti pienillä paikkakunnilla, joissa milf-tarjonta saattaa olla jopa hälyttävän heikko. Milfien maaltamuutto on kiihtynyt viime vuosikymmeninä, mistä johtuen Suomen merkittävimmät milf-populaatiot ovat suurimmissa asutuskeskuksissa.

Positiivinen ilmiö vapaan liikkuvuuden lisännyttyä Euroopassa on milf-diasporan nopea laajeneminen. Esimerkiksi yltäkylläisen runsaassa milf-tarjonnassa kylpevästä itäisestä Euroopasta on siirtynyt milf-massoja niillekin maantieteellisille alueille, joissa milfien prosentuaalinen osuus kantaväestöstä on huomattavasti pienempi.

Patsy Kensit on kaikkien milfien kantaäiti.

3 kommenttia:

 1. Saatat olla Altti ajastasi hieman jäljessä, sillä nykyisin löytyy myös gilfejä :)

  VastaaPoista
 2. Tuo Nigella Lawson on ihan kovinkin kaunis, mutta on todettava, että hänen perspuolensa ei ole sattumalta jokaisessa ohjelmassa kuvakulmien ulkopuolella. Tämä nimenomainen lady on ohjeistanut kuvausryhmän toimimaan juuri näin. Syy. Rouvalla on aivan järkyttävän kokoinen ahteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös kyseinen milf ottanut ja laihduttanut jotain 10-20 kiloa ja sai sen ahterinsakin inhimillisiin mittoihin. Panisin.

   http://www.iltalehti.fi/viihde/2012082215986375_vi.shtml

   Poista