maanantai 20. helmikuuta 2012

Tarkastelussa Perun jalkapallomaajoukkue


Olen saanut seuraavanlaisen viestin blogini lukijalta:

"Hei Altti! Satutko tietämään, miten Perun jalkapallomaajoukkue on menestynyt ja ketkä ovat kovimmat perulaiset jalkapalloilijat?"


Kiitoksia palautteesta. Arvokisamenestys on karttanut Perun jalkapallo- maajoukkuetta. Etelä-Amerikan karsintalohkosta on päässyt 4-5 joukkuetta MM-kisoihin ja kovatasoisten Brasilian ja Argentiinan lisäksi kisoissa on useimmiten nähty Uruguay, Paraguay, Chile, Ecuador ja Kolumbia. Viimeksi Peru on ollut MM-kisoissa vuonna 1982 ja edellisissä kisoissa 1978 se eteni jopa jatkopeleihin legendaarisen Teófilo Cubillasin johdolla. Peru on voittanut kahdesti (1939 ja 1975) Copa América -turnauksen ja viime vuonna maa saavutti hienosti pronssia.

Perun jalkapallomaajoukkueen kapteenina toimii 33-vuotias hyökkääjä Claudio Pizarro, joka pelaa viidettä kauttaan Werder Bremenin riveissä ja on ollut joka kausi joukkueensa paras maalintekijä. Tällä kaudella Pizarro on tehnyt jo 15 maalia ja on Bundesliigan maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla Lukas Podolskin kanssa. Vuoden 2007 lopulla Pizarro suljettiin maajoukkueesta 18 kuukaudeksi pelehdittyään naisten ja alkoholin kanssa pari päivää ennen MM-karsintaottelua Ecuadoria vastaan.

Pizarron ohella joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat oikea laitahyökkääjä Jefferson Farfán, vasen laitalinkki/-pakki Juan Manuel Vargas sekä kärkimies Paolo Guerrero. Schalkessa pelaava Farfán on tekninen ja nopea pelaaja, joka taitavan pelinrakentelun ja kikkailun vuoksi on vastustajan kannalta äärimmäisen vaarallinen. Vasenjalkainen Vargas puolestaan on vahva ja hyvin puolustava pelaaja sekä Fiorentinan joukkuetoverinsa Alberto Gilardinon mukaan maailman parhaita keskittäjiä. Hampurissa pelaava Guerrero on hyvä viimeistelijä, joka tunnetusti kärsii lentopelosta.

Vuoden 2010 MM-kisojen karsinnoissa Peru oli Etelä-Amerikan lohkon viimeinen saatuaan 13 ottelusta vain kolme voittoa ja neljä tasapeliä. Huomionarvoista kuitenkin on, että Peru onnistui kotonaan pelaamaan tasan Brasilian ja Argentiinan kanssa sekä voittamaan MM-nelosen Uruguayn. Karsinnat vuoden 2014 MM-kisoihin Peru on aloittanut 2-0 -kotivoitolla Paraguaysta, 2-4 -vierastappiolla Chilelle ja 0-2 -vierastappiolla Ecuadorille. Paolo Guerrero on tehnyt kaksi maalia, Claudio Pizarro ja Jefferson Farfán kummatkin yhden. Perun seuraavat karsintaottelut ovat kesäkuussa kotona Kolumbiaa ja vieraissa Uruguayta vastaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti