lauantai 11. helmikuuta 2012

Dojolaiset – uskonlahko sosiaalisessa mediassa

Edit. Tämän postauksen seurauksena jouduin Heikkilöiden ja heidän faniensa mustamaalauskampanjan kohteeksi, lue: Dojolaiset ja jälkipyykki.














Dojolaiset on karppausguru Antti Heikkilän perustama foorumi, kuvauksen mukaan "yli 35-vuotiaiden, itsenäisesti ajattelevien ihmisten kohtaamispaikka". Etusivulla on Heikkilän Rasalas-kustantamon mainos sekä esittelyteksti, jossa todetaan:

"Dojolaiset.comin ravintofilosofia pohjautuu lääkäri Antti Heikkilän kehittämään ravitsevaan, vähähiilihydraattiseen Pellinki-ruokavalioon. Ravintoasioista kiinnostuneen kannattaa tutustua Antti Heikkilän kirjoihin ennen sivustolle liittymistään, sillä tällä kokemuksen jakamisen sivustolla ei ohjata aloittelijoita. Dojolaiset ovat valinneet tämän koko maailmassa ainutlaatuisen dieetin elinikäiseksi ruokavaliokseen."


Dojolaiset muistuttaa monilta osin kulttia. Uskonlahkojen tapaan dojolaisten opit perustuvat heidän "karismaattisen johtajansa" kirjoituksiin. Skientologian isä, L. Ron Hubbard, on todennut: "Jos haluat tienata miljoonia, paras tapa on perustaa oma uskonto." Antti Heikkilä on hubbardinsa lukenut kunnon dojolainen omistaa kaikki Heikkilän kirjat, joita tämä julkaisee liki miljoonan euron liikevaihtoa tekevän, kolme henkilöä työllistävän kustantamonsa kautta. [Vuoden 2011 karppausbuumin jälkeen Rasalaksen liikevaihto on pudonnut 70 %.]

Dojolaiset on suljettu keskustelufoorumi, mutta etusivulla näkyy otteita viimeisimmistä kommenteista, joista päätellen ryhmän jäsenet ovat hyvin riippuvaisia yhteisöstä. Viime viikolla eräs dojolainen kirjoitti: "Olen kiitollinen siitä, että olen löytänyt tällaisen yhteisön, jossa saa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin." Toinen dojolainen kirjoitti tällä viikolla: "Huomaan, että olen selvästi sielultani Dojolainen. Näihin arvoihin ja periaatteisiin voin sitoutua täysin sydämin." Ihminen on laumasielu ja jos ei ole paikkaa, jossa kokea yhteisöllisyyttä, tarjoaa Internet-yhteisö lohtua. Valitettavasti juuri tällaiset ihmiset ovat kaikkein alttiimpia narsistien aivopesulle.

Kun sulkeutuneesta Pohjois-Koreasta saa tietoa ainoastaan pohjoiskorealaisilta loikkareilta, löytyy netistä kasvamassa määrin entisten dojolaisten kertomuksia suljetusta Dojolaiset-yhteisöstä ja siitä, kuinka heidät potkittiin pihalle ilman varoituksia. Yksi oli erehtynyt kertomaan epäonnistuneesta karppausyrityksestään, toinen oli syyllistynyt mainitsemaan sananvapauden, kolmas oli huomauttanut asiavirheestä Heikkilän kirjassa (joita ymmärtääkseni on paljon). Eräs oli kirjoittanut "jatketaas facebookissa", mistä luonnollisesti napsahti porttari.

Dojolaiset on siis itsenäisesti ajattelevien ihmisten kohtaamispaikka, missä Antti Heikkilä määrää, mitä saa ajatella itsenäisesti. Tai oikeammin: dojolaisten ei tarvitse ajatella ollenkaan, koska Antti Heikkilä ajattelee heidän puolestaan.

Dojolaisiin liittyäkseen on täytettävä hakemus, johon kirjoitetaan henkilötiedot, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero sekä lisätään oma valokuva. Tämä ei kuitenkaan takaa pääsyä jäseneksi kuten eräs dojolainen kirjoittaa: "Muutaman vrk vanhana dojolaisena tämän päivän ryhmädojoviestit hämmästyttävät. Vääntöä käydään siitä, ketä hyväksytään dojolaiseksi, ketä ei. Argumentit hyväksymättä jättämisestä ovat uskomattomia, asenteellisia, leimaavia, ennakkoluuloisia." Toinen ex-dojolainen kertoo: "itse en saanut syksyllä dojolaisista varsinaisesti häätöä vaan toiveen raportoida seikkaperäisesti sairauksista, vioista ja muusta sosiaalisesti merkittävästä heti foorumiin sisääntullessani."

Jos sosiaalisessa mediassa on ennen kaikkea kyse avoimesta dialogista ja ajatusten vaihdosta, pyritään tätä dojolaisissa kertomusten perusteella kontrolloimaan tiukasti. Antti Heikkilä jakelee valtaistuimeltaan tuomioitaan Maarit-vaimonsa antaessa taustatulta, kun toisinajattelijat ja "vääräuskoiset" likvitoidaan surutta. Tarvittaessa Googlella etsitään tietoja jäsenistä ja myös heidän facebook-kirjoituksiaan pidetään silmällä.

Ex-jäsenten paljastuksista ilmenee, että dojolaisten mielipuuhaa on Antti Heikkilän kehittämän Pellinki-dieetin ylistäminen ja terveysviranomaisten ja virallisten ravitsemussuositusten haukkuminen. Jokaisessa uskonnossa on saatanansa ja "pellinkiläisillä" se on Pekka Puska. Vähähiilihydraattiseen ruokavalioon liittyvien asioiden kyseenalaistaminen dojolaisissa on sama kuin jos Neuvostoliitossa olisi kritisoinut sosialistista järjestelmää. Dojolaisissa on yksi totuus ja se on Antti Heikkilä.

Taannoin Heikkilä lähetti dojolaisille viestin: "Näin kertaukseksi sen verran, että kaikki mikä koskee Dojolaisia yms., on Maaritin ja minun teamtyön tulosta. Meillä on selkeät linjat siitä, kuka sopii ryhmään ja kuka ei [...] Käytän psykoanalyytikkojen kehittämää testiä narsistien ja psykojen seulomiseksi joukosta." Toisaalta, onhan skientologeillakin auditoinnit ja e-mittarit.

181 kommenttia:

 1. Harvinaisen hyvä kirjoitus. Omat mietteet Dojolaisista ovat hyvin pitkälti samat.

  VastaaPoista
 2. Altti, kerropa vähän tarkemmin tuosta kohtaa kirjoituksestasi:

  "itse en saanut syksyllä dojolaisista varsinaisesti häätöä vaan toiveen raportoida seikkaperäisesti sairauksista, vioista ja muusta sosiaalisesti merkittävästä heti foorumiin sisääntullessani."
  t. Anja Bessonoff

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiintoisa blogi! Kiintoisinta tosin on se, että joku toinen esiintyy täällä minun nimelläni! :D Terv. Anja Kauranne a.k.a. Bessonoff

   Poista
  2. Tee Anja tutkimuspyyntö poliisille!

   Poista
 3. Kiitokset Altti hienosta kkirjoituksestasi, olen yksi pois potkittu väärän mielipiteen vuoksi.
  Sain perään haukkumakirjeitä ja syyttelyjä asioista joita itse Maarit Heikkilä oli tehnyt, mutta jotenkin hän katsoi oikeutetuksi syyttää virheistään minua.

  Olkaa varovaisia tämän pariskunnan kanssa, sillä he saattavat kostaa sinulle yllättävilläkin tavoilla.
  Muistakaa, että Antti Heikkilä onkin sanonut jossain, ettei suomessa saa oikeutta, muutenkuin käyttämällä prätkäjengejä tai pesäpallomailaa..sanamuoto voi olla väärä, mutta sanoma on sama.

  VastaaPoista
 4. Tässä jakoon Antti Heikkilän analyysia"poispotkistuista".
  Hyvin loukkaavaa tekstiä, jos ajatellaan että kukaan pois potkistuista ei ole käyttäytynyt mitenkään huonosti.

  Kirje alkaa..

  "Hei!

  Näin kertaukseksi sen verran, että kaikki mikä koskee Dojolaisia yms., on Maaritin ja minun teamtyön tulosta. Meillä on selkeät linjat siitä, kuka sopii ryhmään ja kuka ei.

  Suomi on kiusaajien luvattu maa. Käytän psykoanalyytikkojen kehittämää testiä narsistien ja psykojen seulomiseksi joukosta. On ihmisiä, jotka kykenevät avoimeen vuorovaikutukseen ja sitten on niitä, jotka eivät osaa. Olemme alusta alkaen halunneet luoda turvallisen ympäristön, jossa herkimmätkin uskaltaisivat avautua. Tämä ei olisi onnistunut edes niissä mitoissa, missä nyt ollaan, ellen olisi karsinut pois yhteistyöhön sopimattomat.

  Dojolaiset on tarkoitettu aikuisille ihmisille, eikä niille, joiden tunne-elämän kehitys on jäänyt kesken. Olemme tehneet sivuston omalla kustannuksella ilmaiseen käyttöön niille, jotka haluavat jakaa kokemustaan omalla tiellä kohti parempaa. Olen todella pettynyt ihmisten pienisieluisuuteen. On jopa suljettu ryhmä Facebookissa joiden ainoa elämän motivaatio on pyöriä omassa katkeruudessa. Se on tietysti oma valinta, mutta tuottaa epäterveyttä, sillä negatiivinen ajattelu on yksi keskeisimpiä sairauden synnyttäjiä. Niihin ei margariinit ja statiinit auta. Tiedämme minkälaisten asioiden kanssa he rypevät, sillä ryhmä vuotaa kuin seula. En voi tuntea kuin häpeää moisista tyypeistä, mutta ainakin voin olla tyytyväinen että olen ollut oikeassa.

  Antti Heikkilä "

  Tämä kirjeen(9.2.2012)julkaisi eräs dojolainen nimimerkillä "karppiatri" puolustaessaan suomi24.fi keskustelupalstalla dojolaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä minä voi tuntea kuin voimakasta myötähäpeää Dojolaisten ylläpidon kanssa. En olisi ikinä uskonut, että tällainen toiminta on mahdollista, kun Maarit Heikkilä minut sinne kutsui ja pahaa aavistamatta otin kutsun vastaan.

   Poista
  2. Tuon kirjeen lukemalla voi jokainen päätellä minkäkaltaisesta lahkosta(sen johtamistavasta)on kyse.
   Poispotkitut saa olla vain hyvillään jos päässeet irti ahdistavasta yhteisöstä.

   Poista
 5. Allekirjoitan täysin blogin tekstin. Minusta Dojolais-yhteisö on vähän pelottava. Pellinki-dieetti on hyvä, joskin mitään uutta ja ainutlaatuista siinä ei mielestäni ole. Antti Heikkilän uraanuurtava työ VHH:n puolesta on ollut varmasti raskasta, mutta merkityksellistä.Tosin esim. Varpu Tavi on sitä tehnyt myös ja arvostan häntä suuresti. Tuo uskonlahkomainen fanaattinen toiminta on käsittämätöntä... Onneksi siis minut potkittiin pois Dojolaisista...

  VastaaPoista
 6. Niin ja siis edelliseen... Teen töitä,yrittäjänä ja pärjään taloudellisesti hyvin, olen oikeastaan varsin varakas. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun luen, että kehoitetaan menemään töihin ja käärimään hihat yms. ala-arvoista, jos on puolellakin sanalla uskaltanut arvostella Dojolaisyhteisöä... hmmm... oikeastaan vähän koomisia heittoja. "Dojolaiset.com on yli 35 –vuotiaiden, itsenäisesti ajattelevien ihmisten kohtaamispaikka..." Itsenäisesti ajattelevien???? Sallikaa minun nauraa, nimenomaan itsenäistä ajattelua siellä ei sallita..

  VastaaPoista
 7. Itsenäiset lähtevät sieltä pikaisesti, ettei nimi jää dojon historiaan. Olisi häpeällistä löytää itsensä sen jäsenistöstä.

  VastaaPoista
 8. Itsenäisesti ajattelevat fiksut ihmiset osaavat hyvinkin pian nähdä tuon "lahkon" olemukseen, ja äänestävät jaloillaan, jolleivat sitä ennen tule pois potkituksi jonkin "varomattomuuden" seurauksena. Itse syyllistyin Dojossa ihmettelemään rouva H:n kommentointia, joka oli vähintäinkin loukkaavaa erästä toista dojolaista kohtaan, se riitti minun potkuihini. Olenko siis narsisti, vaiko kenties ihan psykopaatti? Perään sain sähköpostitse samaiselta rouvalta vielä toivotuksia, jotka eivät ole julkaisukelpoisia.

  VastaaPoista
 9. Mistähän Anonyymi Feb 11, 2012 12:24 PM on tuon viestiketjun kopsannut? - Saamani tiedon mukaan yksityishenkilön yksityisen Facebookprofiilin tilapäivityksen kommenteista. Kriminaalia touhua sekä kopioiminen että julkaiseminen. Ensin dojossa ja sitten täällä. Otathan yhteyttä Alttiin ja pyydät nätisti poistamaan. Kannattaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaus on julkisesta qaiku-keskustelusta, johon on tekstissä linkki.

   Poista
 10. Vahigosta viisastuu. Altti sinulla hyvin sana hallussa ja tarkoitusperäsi ovat varmasti hyväätarkoittavat.Käytä sanansäilää viisaasti ja varovaisesti, kaikki eivät ole yhtä rohkeita ja vahvoja kuin sinä kenties olet. Uskon, että kuka tahansa dojolainenkin ymmärtää, että jos jostain ihmisestä sanotaan noin jyrkästi ja tuomitsevasti,erityisesti jos ei edes pääse kertomaan omaa näkökantaansa, niin sanoja itse siinä itsensä tekee halveksittavaksi raukaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on mielipidekirjoitus, joka perustuu netistä löytyviin kertomuksiin. Teksti saattaa vaikuttaa jollekin jyrkältä, mutta on pientä verrattuna A. Heikkilän blogiin.

   Poista
 11. "Lainaus on julkisesta qaiku-keskustelusta, johon on tekstissä linkki." Siis onpa mielenkiintoista, kuinka pienelle kaveripiirille tarkoitetut päivitykset leviävät. Kaikki toki alkoi Dojolaisista.

  VastaaPoista
 12. Teologi Anja Kauranne-Bessonoff on täysin väärässä väittäessään, että dojolaisuus olisi uskonlahko. Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Dojolaisuus perustuu faktiseen, omaan kokemukseen. Näitä kokemuksia dojolaiset vaihtavat keskenään. Antti ja Maarit Heikkilä suojelevat dojolaisia itsekeskeisiltä henkilöiltä, kuten K-B.
  Kauranne-Bessonoff oli "kutsuttu" dojoon, jotta hän Heikkilän kirjailijana voisi
  viritellä keskusteluja Low fat -uskonto -kirjasta. Eihän siitä mitään tullut.
  Kauranne-Bessonoff alkoi kiusata paino- ja terveysongelmien kanssa kamppailevia
  dojolaisia kertomalla jatkuvasti, miten hänen ruokavalioonsa kuuluvat niin leipä,
  pulla kuin makeisetkin. Kysyttäessä, miksi hän kiusaa, hän sanoi aina tykänneensä kiusaamisesta. Altti, mitä sanot tuohon?

  VastaaPoista
 13. Käsittääkseni kyseinen henkilö ei ole väittänyt dojolaisia uskonlahkoksi, vaan kirjoittanut kirjan "Low fat -uskonto", jossa hän tarkastelee rasvakammoa uskonnon kaltaisena ilmiönä. Korostan etten itsekään väitä, että dojolaiset olisi uskonlahko, vaan että sillä on kultin piirteitä (tämän postauksen otsikko on tarkoituksellisesti provokatiivinen). Itse en ole rasva- enkä hiilarikammoinen. Sen sijaan fanaattisuus (jota varsinkin VHH-leirissä ilmenee) aiheuttaa vastareaktion.

  VastaaPoista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikkilän fb-sivullakin on esitetty kritiikkiä, että vaalien alla mies oli kiinnostuneempi Niinistön lobbauksesta kuin ravitsemusasioista. Kankaan tapauksesta olen lukenut, mutta jätin sen lopulta pois postauksesta. Muuten, poistin (taas) viestisi, koska se sisälsi nimiä, joista tulee googlella osumia (ei aleta mustamaalaamaan yksityishenkilöitä).

   Poista
 15. Antti Heikkilän Yhteisö on fanien ylläpitämä. Antti Heikkilä itse on lähtenyt fb:stä jo yli vuosi sitten vain hetken siellä käväistyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KAIKKI viittaa minun ymmärrykseni mukaan voimakkaasti siihen. että kyseistä fanisvua ylläpitää Antin ylin fani, rouva Maarit Heikkilä.

   Poista
 16. Antti Heikkilän "fanisivut" FB:ssa ja Maarit Heikkilän päivitykset tulevat näkyviin aina peräperää, joten siinä mielessä ainakin "fanilla" on ns.sisäpiirin tietoa, milloin ja mitä Antti Heikkilä kirjoittaa.
  Lisäksi uskon, että tuo dojolaisille kirjoitettu kirje on myös rouvan kirjoittama, eikä Antin. Niin samanlaista tekstiä ja samalla tavalla kirjoitettu, että aviopuolisotkaan eivät varmasti kirjoita noin saman tyylisesti.
  Harmi, että rouva tekee varmaan hyvää yrittäessään hallaa miehensä työlle.
  Sinänsä arvostan A.Heikkilän työtä suunnattomasti ja olen lukenut hänen kirjojaan ja blogejaan ja saanut itsekin apua vaivoihini, mutta maku meni noissa ihmisten mollaamisissa dojolaisissa, vaikkakin sen teki hänen vaimonsa. Ei olisi pitänyt mennä nimittelemään ihmisiä nimien kanssa.

  VastaaPoista
 17. Hei Antti ja Maarit! Olipa positiivinen yllätys se siivous ja kiitos siitä! Meillä dojolaisissa vain lisääntyy luottamus ja aukee silmät kuin "kissanpennulla". Näitä kaltaisia "siivottavia" pyörii…

  Julkaistu , 9. helmikuu 2012

  Jep, tätä keskustelua käydään ja keskustelun pätkät on kaikkien luettavissa satunnaisesti Dojolaisten etusivulla. Hei herätkää nyt Dojot missä olette mukana ja minkälaiseen hypetykseen lähdette mukaan.

  VastaaPoista
 18. Minä olen ihan tyytyväinen jäsenyyteeni Dojolaisissa. Jos joku ei viihdy ja alkaa käyttäytymään asiattomasti niin kyllä häiriköt voi poistaa. Me emme halunneet tehdä Dojolaisista mitään Suomi24:n kaltaista trollien temmellyskenttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa Mattila. Samoin olen minäkin tyytyväinen. Dojo tarkoittaa sananmukaisesti "paikkaa tien opiskelemiseen". Se, joka ei dojossa osaa toimia, ei ymmärrä mitä tuo tie tarkoittaa, eikä edes näe sen olemassaoloa. Hän on juuri se, joka päätyy näille itkumuureille valittamaan ja jahkaamaan typeryyksiä kaltaistensa sokeiden pariin.

   Poista
  2. Tässä blogissa kritiikin antaminen on sallittu, koska tämä blogi ei ole mikään Dojo, jossa eriävät mielipiteet sensuroidaan ja eri mieltä olevia haukutaan.

   Poista
  3. Minä ymmärrän myös, että häiriköt pitää poistaa, mutta kun tiedän, että sieltä on poistettu myös porukkaa jotka eivät ole häiriköineet. He ovat saattaneet esittää pientä kritiikkä, toisenlaista mielipidettä, eivät ole kommentoineet lainkaan (sekin on peruste poistaa) tai ovat kysyneet "vääriä" kysymyksiä....

   Poista
  4. Mielestäni dojolaiset on harhaanjohtava nimi, sillä "mestari" pitäisi olla ohjaamassa muita eteenpäin, tielle. Dojolaisissa "mestari" vetää herneen nenään, kun joku uskaltaa edes kysyä jotain, joka ei ole hänen mielstään oikein. En näin itämaista taistelualajia harrastaneena voisi kuvitellakaan, että näin käyttäydyttäisiin.

   Kari J. Mattilalle plussaa, kun uskaltaa esiintyä omalla nimellä ja edustaa täälläkin dojolaisia oikeaoppisesti. Mitä muihin ja myös minuun tulee, en esiinny nimelläni, koska en myöskään jaksa ottaa vastaan sitä, mitä siitä seuraa. Siksi paljon tiedän dojolaisista ja heidän tavoistaan esiintyä sosiaalisessa mediassa.

   Poista
 19. KYSYMYS ALTILLE.
  Onko sinulla henkilökohtaisia kokemuksia scientologeista, kun vertaat dojoa heihin heihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, mutta Xenun tarina on hauska:
   http://www.netikka.net/mpeltonen/scientologia.htm

   Poista
  2. Scientologiakirkkoon pyrkivä/eksyvä tekee ensin 200 kysymystä sisältävän persoonallisuustestin, jonka avulla hlön tila arvoidaan. Sen jälkeen suunnitellaan eteneminen. Hlö saa "mentorin", joka huolehtii tavoitteissa pysymisestä ja aktiivisesta etenemisestä. Kurssit ja auditoinnit ovat hyvin maksullisia. Ron Hubbard tutki useita uskontoja ja kokosi niistä omansa, Scientologian, jonka guruksi hän nimittäytyi. Hänen kerrotaan yhä kirjoittavan kirjoja jossakin, vaikka fyysisesti kuoli kai jo 50-luvulla. Dojo on uskonnoista ja politiikasta riippumaton terveyttä ja hyvää elämää tavoitteenaan pitävä yhteisö, jonka tärkeä perusarvo on tasavertaisuus. Dojossa ei ole guruja, eikä kypsän dojolaisen tarvitse Heikkilöitä ylistää. Dojo on myös maksuton. Dojon vertaaminen Scientologiaan on tietämättömyyttä ja scientologisin termein reaktiivisen, ei analyyttisen mielen toimintaa.

   Poista
  3. Dojolaisilla on oma gurunsa, sillä dojolaisten "ravintofilosofia pohjautuu lääkäri Antti Heikkilän kehittämään ravitsevaan, vähähiilihydraattiseen Pellinki-ruokavalioon". Ymmärtääkseen mistä Pellinki-dieetissä on kyse, on suotava hankkia Heikkilän kirjat ts. kartuttaa Rasalas-kustantamon liikevoittoa. Lukuisten ex-jäsenten kertoman perusteella dojolaisissa täytyy ajatella tietyllä tavalla tai muuten potkitaan yhteisöstä ulos. Olen saanut sähköpostiini viestejä entisiltä jäseniltä, joiden jutuissa on yllättäen paljon samaa kuin kulteista (kuten skientologiakirkko) irtautuneiden henkilöiden puheissa.

   Poista
  4. Mitä on uskonto? Siis uskoa jumalaan tai muuhun yliluonnolliseen, jota ei voida järjellä tai tieteen menetelmin selittää?
   Dojossa ei ole sellaisia piirteitä. Uskonto ei kuulu dojoon vaan terveyteen liittyvät asiat kuten vähähiilihydraattisuus ja runsasrasvaisuus, joiden suotuisat vaikutukset voidaan tieteellisesti sekä kliinisesti todistaa. Kyse ei siis ole uskomuksesta tai uskosta vaan totuudesta, jonka jokainen voi omalla kehollaan testata. Millä kriteereillä yhä kutsut Altti dojoa uskonlahkoksi?
   "Vääryyttä" kokeneet ovat aina kovin tunneherkkiä ja ylilatautuneita, joiden vuodatukset jättäisin omaan arvoonsa.

   Poista
  5. Otsikko on tarkoituksella provokatiivinen. Ei skientologiakaan ole uskonto. Pointti on lähinnä siinä, että Dojolaiset muistuttaa kulttia: 1) karismaattinen johtaja, 2) Rasalas-kustantamo, joka kirjamyynnin kautta tuottaa rahaa johtajalle, 3) yksi totuus, jota ei saa kyseenalaistaa tai suljetaan yhteisön ulkopuolelle. Noita ex-jäsenten kertomuksia vain löytyy niin paljon, ihmiset vaikuttavat ihan fiksuilta eikä heidän erottamisissa tunnu olevan mitään järkeä - paitsi että olivat eri mieltä Heikkilän pariskunnan kanssa. Avointa keskustelua ei sallita, toisin kuin esim. tässä blogissa (en poista kommentteja, joissa ollaan eri mieltä kuin minä).

   Poista
  6. Altti,
   Scientologia on nimenomaan uskonto, myös omien jäsentensä mukaan. Scientologiassa on myös mielenkiintoinen käsite - fixed ideas.
   Mutta mikä on mielestäsi yhteisö?
   Yhteisön tunnusmaisia piirteitä lienevät yhteinen päämäärä tai mielenkiinnon kohde? Lisäksi yhteisöllä pitää olla sovitut säännöt, joiden rajoissa toimitaan, eikö? Perhe, kunta tai valtio ovat yhteisöjä siinä missä uskonnollinen yhteisö kuten scientologia tai elämäntapayhteisö kuten dojo. Mitä tapahtuu, jos yhteisöllä ei ole lainkaan sääntöjä? Yhteisö ei toimi. Minun yhteisölläni, omalla perheelläni on myös omat säännöt; toisten kunnioittaminen, ruokailuajat, ruokabudjetti, kotiintuloajat, nukkumaanmenoajat ynm.
   Mitä tapahtuu, jos yhteisön sääntöjä rikotaan? Saa rangaistuksen ja ehkä yhteisöstä joutuu eroamaan, eikö? No, mitä tapahtuu erotetulle? Suuttuuko, katkeroituuko, haluaako kostaa tms.? Normaalisti kai kyllä. Jokainen voi valita vapaasti mihin yhteisöön haluaa kuulua. Jos ei kykene valitsemansa yhteisön sääntöjä noudattamaan, voi yhteisöstä erota vapaasti ja jatkaa elämäänsä normaalisti. Jos minä jostakin yhteisöstä joutuisin eroamaan, miettisin ensin, mitä itse tein väärin.
   Hyvää yötä Altti.

   Poista
  7. Oikein hyvää pohdintaa, kyllä. Mutta edelleen haluan muistuttaa, että Dojolaisista on potkittu pois joiden "sääntörikkomukset" ovat varsin viattomia. Silloin, kun itse siellä olin, niin huomasin piirteen mitä niin tässä, kuin muissakin keskusteluissa on noussut esiin: minkäänlaista eriävää mielipidettä ei sallita ja se on peruste pois potkimiselle. Eriäväksi mielipiteeksi tosiaan riittää se, että kertoo käyttävänsä Tolosen lisäravinteita. Hmm, häiriköintiä?? Trollausta?? Sääntörikkomus... ehkä. Mutta huomasin myös sen, että säännöt laati Maarit Heikkilä ja niitä tipahteli matkan varrella aivan yllättävistä asioista. Se, että tänne kerron näistä ei myöskään ole minkäänlaista katkeruutta tai vihaa, ei suinkaan. Hämmästelyä lähinnä ja mielestäni tämä on myös mielenkiintoista näin ilmiönä yleensä. Tosin sitä en voi hyväksyä, millä tasolla poispotkituista tai eriävän mielipiteen omaavista puhutaan. Hyvää käytöstä edellyttäisin jokaiselta taholta, myös Antti ja Maarit Heikkilältä.

   Poista
 20. Mattilan eriäviä mielipiteitä on Suomi24 pullollaan. Siellä kyseinen Mattila on räyhännyt jo monta vuotta. Sopii dojon jäseneksi oikein hyvin. Mies paikallaan siellä!

  VastaaPoista
 21. Altti, melkein uusi Luther: sinua vaivaa rahanhimo ja ahneus! Olit jo laskenut kymmenyksesi Rasalaksen liikevaihdosta, kun kustantamo huomasi, millainen teologi sinä oikein olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole Anja Bessonoff. Kannattaisi tutkia tätä blogia vähän tarkemmin ennen kuin ryhtyy vainoharhaiseksi.

   Poista
  2. Millainen teologi Altti todellisuudessa on? Minä kun olen ymmärtänyt, ettei Altti ole teologi.

   Jos taas tarkoitat Anjaa, joka ei muuten ole mies, eikä siten Alttikaan, niin kerro toki sitten millainen teologi Anja on. Kiusaa viattomia ihmisiä kertomalla, että on joskus syönyt pullaa ja jopa maikeisiakin (!)? O-OU! No nyt meni kyllä uskottavuus teologina! Huh!

   Niin ja kannattaa toki miettiä, että minkä kuvan itsestään antaa mollaamalla oman kustantamonsa kirjailijaa.

   Poista
  3. En ole koulutukseltani teologi, vaan valtiotieteilijä, enkä tunne Anjaa enkä kyseistä tapausta, joten paha sanoa siitä mitään.

   Poista
 22. Erottamisen syyksi dojolaisten ylläpitäjä on ilmoittaunut myös sen, ettei ole jäsenenä ollut riittävän aktiivinen. Aktiivisuuden oletus- / odotustasoa ei kuitenknaan ole liittymisvaiheessa millään lailla määritelty: montako viestiä / viikko on riittävä aktiivisuus. Hiukan outoa toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska selvästikin tätä blogia lukee Maarit Heikkilä ja hänen vankat kannattajajoukot (Kari J. Mattila), haluaisin vastausta näihin mielesäni asiallisiin kommentteihin.. - kuka täällä "itkee" ja mistä syystä? Jos entiset dojolaiset täällä kertovat erottamisen yllättävistä käänteistä, en minä ainakaan ole huomannut, että ketään se suoranaisesti "itkettäisi" saatikka pistäisi vihaksi. Lähinnä kommentit ovat olleet helpottuneita.
   Mustamaalaatte erotettuja häiriköiksi ja trollaajiksi. Onko se, että ei ole kommentoinut lainkaan tai on herättänyt keskustelua tietämättään "vääristä" aiheista tai on puolustanut ala-arvoisesti haukuttua henkilöä trollausta ja häiriköintiä??? Se mitä ehdin dojoa seuraamaan: en kokenut keskusteluissa olevan minkäänlaista häiriköintiä, mutta koenkin omaavani...no, suhteellisen avaran maailmankuvan. Maarit Heikkilä oli se, joka antoi epäasiallisia kommentteja, suorastaan herjaavia...

   Poista
  2. Vieläkö pohdit syitä erottamiseesi dojosta?
   Dojoissa on ainakin 1500 jäsentä joista vain kourallinen kommentoi aktiivisesti. Em. perusteella erotettavia olisi kaikki loput hiljaiset.

   Ylläpitäjien henkisen tason huomioonottaen (et kai luule, että on normaalia aikuisen käyttäytymistä lällätellä dojo-emännän tapaan...sopisi lastentarhaan) kaikki erottamiset ovat johtuneet pikemminkin makuasioista, syyt keksitään milloin osuvammin, milloin vähemmän osuvasti, tai niinkuin eräskin erotettu totesi:
   ‎"Potkujani näytään perustellun sillä, mitä tein potkujen jälkeen"

   Toivottavasti dojo-emäntä sentään tajuaa , ettei kukaan entisistä dojolaisista jäänyt suremaan eroamistaan/erottamistaan. Kaikki vain ihmettelevät erottamistavan ilkeyttä ja röyhkeyttä.Ettei ylläpidon aikuisuus olisi vain päälleliimattua teeskentelyä? Muuhun tulokseen ei voi päätyä.

   Poista
  3. Joskus mietittiin dojolasta potkittujen kanssa, että julkaistaisiin kaikki postit, joita kukin on saanut. Aikamoisia uhkauksia on sadellut. Ne vaan osoittavat, että kaikki ei ole ihan kunnossa dojolassa. Tälle ei olisi mitään estettä, mutta ehkä on kuitenkin parempi antaa asian olla. Siitä ei kukaan kuitenkaan hyötyisi mitään.

   Poista
 23. Löysin Dojolaiset muutamia vuosia sitten Antti Heikkilän nettisivuston kautta. Päätin liittyä, viihdyin siellä aluksi ja olin aktiivinen muutamissa eri jäsenten perustamissa ryhmissä. Tärkeimpiä ja antoisimpia olivat ne ryhmät, joissa keskusteltiin ja vaihdettiin tietoja ravinnosta, lisäaineista jne. Hämmästelin kuitenkin kaiken aikaa ihmisten avoimuutta ja kertomuksia omista sairauksistaan ; eivätkö he ymmärtäneet, että aika ajoin Dojolaisten etusivulla saattoi näkyä oma naama ja yksityiskohtaista henkilökohtaista tietoa. Itse en paljoakaan siellä kommentoinut, koska pian tulin siihen tulokseen, että en halua näkyä missään vaiheessa julkisesti moisen salaseuran kurkistusikkunassa. Kuvittelin liittyessäni, että Antti Heikkilä itse osallistuisi keskusteluun enemmän, mutta ei. Päätin kaikessa hiljaisuudessa jättää koko ryhmän ; loppujen lopuksi en oikeastaan oppinut tai saanut sieltä yhtään mitään ja ikuiseen muistoon on jäänyt Maarit Heikkilän täysin epäasiallinen käytös.

  Asiallista, tutkittua ja korvamerkitsemätöntä ruokavaliotietoutta saa nykyään internetin välityksellä ihan ilman Heikkilöitäkin.

  En suosittele kenellekään kyseiseen ryhmään liittymistä ainakaan ruokavalion vuoksi. Kylkiäisenä saatava "Living Smart" -elämäntapahapatus voi nimittäin aiheuttaa ongelmia mielenterveydelle.

  VastaaPoista
 24. Living smart -kirjailija James Hollis on psykiatri.

  Psykiatriko aiheuttaa ongelmia mielenterveydelle???

  http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=55

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole missään mielessä psykiatri eli lääkärin koulutuksen saanut. Ph.D. ja jungilainen analyytikko.

   Poista
 25. Etkö ole Maarit huomannut, että Altti on mies? Millä perusteellä päätät, että joku on joku toinen? Kannattaa miettiä noita johtopäätösten tekemisiä. Se, että jonkun nimi alkaa samalla kirjaimella kuin toisen nimimerkki, ei vielä tarkoita, että kyseessä on sama henkilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten minä olen skitsofreenikko, koska sain edellispäivänä Anjalta sähköpostia.

   Poista
  2. :D Olet tietysti, jos Maarit niin päättää. :D

   Poista
 26. Ei tässä tarvita psykoanalyytikkojen kehittämiä testejä:

  http://www.youtube.com/watch?v=YV0YUXGU280

  VastaaPoista
 27. Kannattaa lukea Lena Wikstenin postaus:
  http://lenawiksten.fi/blogi/2012/02/17/39

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti saman suuntaista kielteisyyttä saa dojolaisuus tässäkin yhteydessä osakseen.

   http://www.villevenalainen.net/2010/03/25/vahemman-sosiaalista-mediaa/comment-page-1/#comment-2410 .

   Miksiköhän A-M Heikkilät pilaa oman brändinsä suohon, kun siihen ei näytä olevan yhtään perusteltua syytä olemassa?

   Poista
  2. Just mietin minäkin tätä, kaikinpuolin olisi ollut onnistunut brändi, jos homma olisi hoidettu hyvin. Esim. A.Heikkilän esiintymiset 55:ssa ovat olleet vakuuttavia ja pidän siitä, että näitä asioita kyseenalaistetaan, mitä Heikkilä tekee.
   En ollut aluksi uskoa sitä ala-arvoista Dojomeininkiä, mutta itsekin lopulta huutia saaneena se kai on pakko...

   Poista
 28. James Hollis: Miksi hyvät ihmiset tekevät pahaa?

  Miksi epäonnistumme ihmissuhteissamme?Tietoisen minämme, edustuskelpoisen egon, lisäksi meissä kaikissa on tiedostamaton puoli, Varjo. James Hollis tarkastelee varjon syntymiseen vaikuttavia tekijöitä ja sen seurauksia: itsestä vieraantumista, elämätöntä elämää, ja jopa itsen tai toisten vahingoittamista. Hollis haastaa jokaista tulemaan tietoiseksi Varjostaan, sillä vain se johtaa ihmisen eheytymiseen.

  Varjo vaikuttaa paitsi yksilössä, myös yhteisössä, yhteiskunnissa ja kansakunnissa, joille Hollis tarjoaa kirjassaan tarkkanäköisen kritiikin lisäksi tervehtymisen suuntaviivoja. Hollis ammentaa esimerkkejään myös historiasta ja maailmankirjallisuudesta osoittaen, että Varjon ongelma on yhteinen kohtalomme ja olotilamme, ja että Varjon voi rehellisyydellä ja rohkeudella muuttaa voimavaraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ns. keittiöpsykologiaa.

   Poista
  2. Joopa joo. Heikkilöiden tapauksessa on syytä kysyä: miksi pahat ihmiset tekevät hyvää?

   Poista
 29. Uskomatonta, että tämä jatkuu edelleen. Yhtenä syynä poispotkimiseen dojolasta oli myös se, että tunsi jonkun pois potkitun tai oli hänen kanssaan tekemisissä sosiaalisessa mediassa jotain muuta kautta. Tämä asia oli helppo googlata ja todeta, että olet sen ystävä, joten eikun mononkuva persuksiin ja ulos dojolasta.

  Mitä tulee katkeruuteen, en ole sitä yhtään, mutta huolissani niistä, joita on helppo huijata tällaisella asialla.

  Olen aivan samaa mieltä, että Antti Heikkilä esiintyy Studio 55:ssä edukseen, mutta jostain syystä dojolaisista ei tule samaa kuvaa. Liekö dojolaisten taustalla joku muu kuin Antti itse.

  Mitä tulee sähköpostien lähettäjään, niistä näkee heti, onko ne Antin vaiko Maaritin kirjoittamia. He eivät tosin taida sitä itsekään huomata, mutta ei sillä niin väliä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi oli potkittu pois, koska oli (monien muiden tapaan) arvostellut Heikkilän fb-sivujen muuttumista Niinistön fanisivuiksi. Varmaan tässäkin tapauksessa virallinen syy oli "asiaton käytös".

   Poista
 30. On huvittavaa, miten dojon emäntä aina puolustautuessaan vetäisee sivuaiheen hihastaan, ja ohjaa keskustelun sivuraiteelle. Ymmärrettävää, kun puolustus pettää, eikä rehellisyyteen ole varaa. Julkinen kasvojen menetys näyttää olevan pahempi paikka emännälle itselleen kuin hänen "hui hai -uhreilleen". Kyseenalaista jo yleisellä tasollakin on kyynärpäätaktiikka omien itsekkäiden materialististen tarpeiden tyydyttämiseksi. Loppupäätelmä : työnteko auttaa näköjään vain taskurahoihin.

  VastaaPoista
 31. "Camelina -öljy ei valitettavasti sovi VHH -ruokavalioon. Käytä mieluummin oliiviöljyä, Voitto." (Maarit Heikkilä dojolaisissa)

  Miksi ei 100 % rasva sovi VHH:oon?

  Syy, miksi ei sovi, pitää etsiä muualta. Syynä sopimattomuuteen näkyy olevan Matti Uusituvan "kytkökset" Camelinaan:

  "... Uusitupa omistaa hieman yli 13 % osakkeista. Foodfilesin asiakkaita ovat olleet mm. seuraavat yritykset: Arla Foods Ab, AstraZeneca Oy, Atria Oyj, Camelina Oy, Danisco Sugar Oy, Oy Karl Fazer Ab, Oy Marli Ltd, Novartis Finland Oy, Oriola Oy, Pouttu Oy ja Valio Oy. Matti Uusitupa, teollisuuden sponsoroima .. " (karppaus.info)

  Mielenkiintoinen väittämä. Annetaanko meille perustelemattomia ruokavalio-ohjeita sen mukaan, kuka omistaa ja mitä ja mikä firma on minkäkin asiakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itse saman. Joku dojolainen puolusteli camelina-öljyä. Eiköhän siitäkin hyvästä potkita pihalle.

   Poista
 32. Sävy ainakin oli sen sorttinen, ettei Voitto siellä pitkään tule olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaten herra Johansson. Voitto puolusteli tuossa ammattiyhdistyksiä, joita Heikkilä haukkuu viimeisimmässä blogissaan. Luulin että jo siitä hyvästä olisi lentänyt pellolle.

   Poista
  2. Se kerryttää syntilistaa.

   Poista
  3. Heikkilän blogeja lukeva tarvitsee hyvän lukutaidon. Niiden sanoma on varsin monitasoinen ja tarkoituksella provosoivia, jotta ihmiset alkaisivat herätä, toimia ja ajatella ensisijaisesti omilla aivoillaan. Suomen kansa uinuu, nyökyttelee, silittelee päitä mutta haukkuu mielellään seläntakana.

   Poista
  4. IMHO Heikkilän blogissa on kyse ainoastaan itsekeskeisen ja narsistisen henkilön kiukuttelusta ja pätemisen tarpeesta.

   Poista
 33. Säälittävää, Altti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se nimenomaan on.

   Poista
  2. Niin. Säälittävää tämä todellakin on. On säälittävää, etteivät VHH-ihmiset pysty yhteistyöhön keskenään, tai ainakaan Heikkilät ja muut keskenään, ihan vain sitä varten, että pariskunta näkee jokaisessa sanoman levittäjässä potentiaalisen kilpailijan.

   Poista
 34. Onko Heikkilällä kilpailija? Edes yksi.

  VastaaPoista
 35. Tuntuu ainakin kuvittelevan niin.

  VastaaPoista
 36. Antti Heikkilä on lääkäri, jonka toiminta perustuu vahvaan kliiniseen kokemukseen. Muut kuvittelevat olevansa samassa sarjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen uskottavuutta nakertavat lukuisat asiavirheet kirjoissaan sekä älyttömät väitteet esim. erillisestä "sokerinpolttovaiheesta". Suurimmaksi osaksi kyse on ihmisten pelottelusta ja hiilarifobian lietsomisesta kirjamyynnin kustannuksella.

   Poista
  2. Eiköhän asiavirheitä löydy yhdeltä sun toiselta, jos luetaan kuin piru raamattua. Antti Heikkilän potilastyö perustuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen, joten ei tätä pitäisi olla vähättelemässä. Lääkärinä Antti on pätevä ja osaava. Mutta eriasia on ne piirteet, mitkä nousseet dojolaisfoorumin puitteista. Sehän on vain johtamisproblematiikkaa ja hoidettavissa.

   Poista
  3. Antti Heikkilä on kirurgi ja ortopedi. Perehtynyt myös kansanparannukseen Hannes Karppisen ohjauksessa ja siten myös selän hoitoon ei niin perinteisen koululääketieteen keinoin. Hoitanut kipua ja ihmisiä kokonaisuutena, kulkenut siis omaa tietään. Perehtynyt vhh-ruokavalioon, luonut ns. Pellinki-dieetin ja hoitanut sillä menestyksekkäästi potilaitaan. Suoraan sanoen, saanut paljon myönteistä aikaseksi hoitotyössä. Kaiken tämän jälkeen tuntuu todellä ihmeelliseltä, että dojola, tämä uskonlahkoon verrattavissa oleva yhteisö saa aikaseksi paljon pahaa ja toimii todellakin kuin jokin lahko. Tosihan on, että moni tekee uskonnon, mitä ihmeellisimmistä asioista, niin tässäkin tapauksessa. Sinne ei hyväksytä sellaisia, joilla on vahvoja omia mielipiteitä asioista, etenkään erilaisia kuin "johtajilla".

   Poista
  4. Kannattaisi selvittää ensin mitä on uskonto, ennenkuin väittää dojoa uskonlahkoksi. Wikipedia auttaa. Dojon kasvualustaan on kylvetty fyysisen ja henkisen tasapainon siemenet, joista jokainen voi halutessaan päästä osalliseksi. Fyysinen terveys perustuu Pellinkidietin testattuun toimivuuteen - EI SIIS pelkkään USKOMUKSEEN, kuten uskonnon luonteeseen kuuluisi. Henkinen terveys on jokaisen oma asia. Se on itse muokattava ja ymmärrettävä sekä toteutettava. Mitään yhteistä dogmia ei ole. Dojossa voi olla yhtälailla kristitty, scientologi, katolinen, juutalainen tai kuka muu tahansa. Uskonnollisilla vakaumuksilla, titteleillä tai ammateilla ei ole väliä, eikä uskontoa ja politiikkaa dojossa harrasteta.

   Poista
  5. Dojolaisuuteen liittyy ilmiselvästi uskonlahkon piirteitä.

   Uskonlahkon määritteet voi jokainen käydä tarkistan uskontojenuhrientuki sivuilta.

   http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uut-ry/sairaat-uskonyhteisot .

   Poista
  6. Hauska Altti. Kuulostat inttämisen maailmanmestarilta. Veljeni 4-vuotias poika on samanlainen. Vielä dojosta, jonka ravintofilosofia pohjautuu Heikkilän kehittämään Pellinkidiettiin, jota noudattava pääsee eroon monista fyysisistä vaivoista kuten korkeista veren sokeriarvoista, verenpaineesta, suolistovaivoista ym. Vaivoista parantuminen voidaan tieteellisin menetelmin mitata, esim. sokeriarvo- ja verenpainemittarein, vaikka lähimmällä terveysasemalla. Onko tässä kyse uskosta tai uskomuksesta? Scientologien tetaanin paluuta uuteen ruumiisen tai jonkun muun uskonnon sielunvaellusta ei voine vieläkään kuvata/mitata/nähdä eikä todistaa minkäänlaisin aparaatein? Silloin on toki kyse uskonnosta.

   Poista
  7. Se, että dojolassa voi olla riippumatta uskontokunnasta on ihan ymmärrettävää, mutta dojolassa ei voi olla mukana, jos ei usko pellinkidieettiin (tai edes VHH:hon jossain muodossa ja ole avoin pellinkidieetille). Näinhän toimii moni lahko, olipa sitten kyse uskomisesta mihin tahansa. Monesti väitetään, että nykyihmisen jumala on raha. Valitettavan paljon dojolassa on lahkolaispiirteitä, vaikka heidän uskontonsa ei olekaan ihan perinteinen usko johonkin yliluonnolliseen vaan pellinkidieettiin.

   Poista
 37. Altti, mitä uskottavuutta? Syö sinä hiilareita ja kirjoita siitä kirjoja, niin ei tarvitse potea kateutta.
  Ota vahvuutesi käyttöön! Älä piilota kynttilääsi vakan allle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lääkäri keksii päästään asioita, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, niin kuljetaan heikoilla jäillä.

   Minä syönkin hiilareita, koska urheilen niin paljon. Kirjan kirjoittamisesta en ole kiinnostunut.

   Poista
 38. Altti, sinun olisi syytä olla kiinnostuneempi omasta päästäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Altti, ihmettele vain! Tässä näkyy tyypillinen dojolainen asennevammaisuus, fanaattisuus ja puhdasoppisuus, jopa siinä määrin, etteivät kyseisen ruokavalion kumartajat pysy omassa ryhmässään,vaan saarnaavat ilosanomaansa kaikille vastustajilleen todistellen,uhkaillen ja ivaillen, ja puhuvat vielä kateudesta, höh. Ettei vain narsistinen ylläpito narsistisine opetuslapsineen olisi sokeita itselleen? Dojolaisuus tuntuu näillä menetelmillä suorastaan vitsaukselta.

   Poista
  2. dojossa terveellistä elämää5. maaliskuuta 2012 klo 11.21

   No, älkäähän nyt. Eihän dojossa ole enää narsisteja, nehän on sieltä häädetty mikroskooppisen tarkasti. Siellä on tervettä järkeä, taivaallista oloa ja yhtämieltä. Tavikset pysyköön pois sieltä!

   Poista
  3. Olet oikeassa! Ja hyvästä kannattaisi maksaakin. Jonkinlainen jäsenmaksu olisi paikallaan kaikesta siitä tiedosta ja ajatustenvaihdosta, jota siellä harrastetaan. On täysin väärin, että niin arvokas tieto on ilmaista.

   Poista
  4. Pellinkidieetistä ei jaeta tietoa. Kuten etusivulla todetaan, uusien dojolaisten "kannattaa tutustua Antti Heikkilän kirjoihin ennen sivustolle liittymistään, sillä tällä kokemuksen jakamisen sivustolla ei ohjata aloittelijoita". Eli kirjat ostettavat - ja Rasalas-kustantamo kiittää.

   Poista
  5. Dojolaisethan ovat ryhmässä miellyttämässä ylläpitoa. Kyllä siitä ilosta pitäisi jo vähän maksaakin! Ruokavaliotiedot löytyvät kirjoistakin. Mitä niitä ryhmästä kyselemään.

   Poista
 39. Kyllä noin arvokkaasta jäsenyydestä tulisi maksaa, vaikka vain dojossa olemisen ilosta. Ja tottakai ne kirjat kuuluu ostaa, jokainen sen ymmärtää sanomattakin.

  VastaaPoista
 40. Toi on kyllä yks maailman höpöhöpöimmistä yhteisöistä. Voi härrejee sentään, kaikkeen ihmiset retkahtaakin!

  VastaaPoista
 41. dojo on liian edullinen5. maaliskuuta 2012 klo 22.11

  Samaa mieltä, pääsymaksu kaikkein parhaitten ravinto-ohjeitten ääreen. Maksetaanhan sitä niin monesta turhemmastakin palvelusta.

  VastaaPoista
 42. ‎"AKT:n toimistosta kerrotaan Rädyn johtavan huutamalla, syyttämällä ja vähättelemällä"(ja nöyryyttämällä) aivan samoin kuin toimii "sivistynyt" ystävämme Maarit erottaessaan dojolaisia. Netissäkin siitä on tuore näytös kuukauden takaa.
  Presidentti Niinistö: "Kiusaajille pitää osoittaa heidän paikkansa".

  VastaaPoista
 43. Psykoanalyysin mukaan narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivällä henkilöllä on laaja-alaisia suuruuskuvitelmia joko mielikuvien tai käytöksen tasolla, hän vaatii ihailua ja häneltä puuttuu kyky empatiaan. Hänen ihmissuhteensa häiriytyvät empatian puutteesta, kateudesta ja ylimielisyydestä. Narsistinen persoonallisuushäiriö alkaa yleensä varhaisaikuisuudessa".

  Enpä ole havainnut erotettujen dojolaisten käyttäytymisessä yllä olevassa tekstissä mainittuja narsistisen häiriön merkkejä.

  "Epäluuloisille psykooseille on ominaista epäluuloisuus ja vainoharhaisuus, vihamielisyys ja erilaiset suuruudenkuvitelmat".

  Enpä havainnut näitäkään ominaisuuksia, puhumattakkaan laajemmasta psykoottisuudesta.

  Lieneekö Heikkilöiden käyttämässä psykoanalyytikkojen laatimassa testissä jotain vikaa, vai löytyisikö vika testien tulkitsijoista? Onhan se ketterää hakea auktorirteetti apuun, jos oma arvostelukyky ei toimi. Vastuun omasta kyvyttömyydestä voi sälyttää näennäiselle auktoriteetille.

  Hakoteillä ollaan.

  VastaaPoista
 44. Varokaa kirjoittajat, katkeruus sairastuttaa. Tai, on sairastuttanut jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten katkeruus tähän liittyy? Täällä ollaan pohdittu yhteisön käyttäytymistä ja narsismia. Luulen, että moni dojolasta poispotkittu on hyvillään, että ei ole ko. yhteisön jäsen. Ainakin itse olen. Onko se katkeruutta? :)

   Poista
  2. En ymmärrä. Jos dojosta poistunut on asiasta hyvillään, luulisi hänen jatkavan omaa elämäänsä eikä ruotia kaiken maailman palstoilla nimettömänä kokemustaan, joka joillekin ex-dojolaisille tuntuu muodostuneen jopa traumaattiseksi. Turuilla ja toreilla on helppo syyttää muita subjektiivisesti omasta epäonnistumisestaan, eipähän tarvitse analysoida kokemustaan itsestään käsin.

   Poista
  3. Ihmisiä on syytä varoittaa Dojolaisista. Eihän tuo Heikkilöiden toiminta mitenkään tervettä ole.

   Poista
  4. Viisaat nykyihmiset osaavat muodostaa itse omat käsityksensä eri asiosta. He antavat myös kanssaihmisilleen mahdollisuuden muodostaa itse käsityksensä. Sinulla on omat käsityksesi Heikkilöistä, muilla omansa. Etkö osaa arvostaa sitä, Altti?

   Poista
  5. Viisaat ihmiset osaavat muodostaa omat käsityksensä. Kuitenkin Dojolaisista lentää pihalle, jos omat käsitykset eivät vastaa Heikkilän pariskunnan käsityksiä. Sen päälle saa vielä haukut. Esimerkkitapauksia on niin paljon, että pitäisi hälytyskellojen soida.

   Poista
  6. Altti, tuo on oma näkemyksesi. Valitettavasti, et voi syöttää omaa soppaasi samasta lusikasta muille. Se ei toimi. Tuhlaat kallisarvoista aikaasi ja energiaasi. Minä arvostan sitkeyttä, ja samalla mietin kaikkia niitä mahtavia asioita, joita itsekunkin elämässä voisi tapahtua, jos siteyden, sinnikkyyden ja energian kohdistaisi itseensä.

   Poista
  7. Minun näkemykseni perustuu dojolaisista potkittujen kokemuksiin. Jos noita kokemuksia olisi yksi tai kaksi, niin tuskin vetäisin suuria johtopäätöksiä, mutta kun niitä on lukuisia. Lisäksi Maarit Heikkilä on itse henkilökohtaisesti osoittanut olevansa vainoharhainen, kun luuli, että minä olen Anja Bessonoff.

   Poista
  8. Kiitos tiedosta, Altti. Käytkin siis toisten soppakulholla lusikoimassa valmista kitkeränkatkeraa lientä ja teet siitä omat johtopäätöksesi. Muodikas keino hetkellisen lisäarvon hankkimiseksi. Oletko tarkkaan miettinyt,mikä on laupeutesi palkka tai uhrautumisesi hinta?

   Poista
  9. Olen Altin kanssa samaa mieltä, että on hyvä varoittaa muita tietämättömiä dojolasta. Aina on niitä henkilöitä, jotka eivät kestä dojolan loanheittoa ja pahoittavat mielensä turhaan. Ei ole mitenkään mukavaa saada syytteitä mitä eriskummallisimmista asioista tajuamatta, mikä meni pieleen. Tällaisissa tapauksissa on parempi, että henkilö tietää asia etukäteen ja pystyy varomaan.

   Joskus on hyväksi uhrata aikaa muiden eteen, eikä vain miettiä "kaikkia niitä mahtavia asioita, joita itsekunkin elämässä voisi tapahtua, jos siteyden, sinnikkyyden ja energian kohdistaisi itseensä". Entäs jos tuon kaiken tekisi ryhmän eteen. Koskaan ei voi antaa enempää kuin itse saa, ajayuksella.

   Poista
  10. Ööö... "toisten soppakulholla lusikoimassa valmista kitkeränkatkeraa lientä", "mikä on laupeutesi palkka tai uhrautumisesi hinta"... WTF!???? :D

   Poista
  11. No hätä, Altti. Minä luulen, että kyse on vain tilapäisestä sokeudesta, josta me aika ajoin kärsimme. Herääminen alkaa kun kykenee kysymään itseltään muutaman kysymyksen: haluanko kylvää eripuraa ihmisten käsityksistä? Mitä nautintoa siitä saan? Olenko kypsymätön ja kostonhimoinen? Ja parantuminen alkaa, kun kykenemme kysymään itseltämme: Onko minulla omia rakentavia ideoita, joita voisin lähteä toteuttamaan oman ryhmäni keskuudessa? Uskon, että tällainen toiminta antaisi kaikille parempaa polttoainetta kuin katkeruuden lietsominen. Se on saavuttanut saturaatiopisteen yhteisöissämme. Ihmiset ovat kyllästyneet sellaiseen eikä negatiivisuudelle ole enää lisätarvetta kuin nimettömien nettipalstoilla. Vaaka on jo kääntynyt toiseen suuntaan, oletteko huomanneet?

   Poista
  12. Paljon kysymyksiä, voin yrittää vastailla: Haluanko kylvää eripuraa ihmisten käsityksistä? V: En, tällä postauksella halusin vain esitellä nettiyhteisön, joka muistuttaa kulttia ja jossa ihmisiä kohdellaan huonosti. Mitä nautintoa siitä saan? V: Tykkään kirjoittaa ja harrastaa tutkivaa journalismia. Olenko kypsymätön ja kostonhimoinen? V: En ole kostonhimoinen, koska kostolla ei ikinä voiteta mitään. Kypsä ihminen mielestäni kohtelee muita kunnioittavasti ja uskaltaa myöntää olevansa väärässä. Dojolaisten ylläpidolta toivoisin kypsää käytöstä sen sijaan, että haukuttaisiin niitä, jotka uskaltavat olla eri mieltä. Onko minulla omia rakentavia ideoita, joita voisin lähteä toteuttamaan oman ryhmäni keskuudessa? V: Minulla ei ole mitään "ryhmää". Jos perustaisin sosiaalisen median yhteisön, peräänkuuluttaisin sanavapautta, oikeutta omaan mielipiteeseen ja toisten kunnioittamista. Vaaka on jo kääntynyt toiseen suuntaan, oletteko huomanneet? V: Olen huomannut. Vaaka näytti minulle kuukausi sitten 90 kg, mutta eilen salilla 89 kg. Rasvaprosenttini lienee 11%, mutta uskon saavani sen vielä alemmas nyt kun juoksukausi alkaa toden teolla.

   Poista
  13. Altti, ei kaikkea tarvitse ääneen kertoa. Mieti kaikessa rauhassa. Ehkä löydät itsestäsi viisaita ja oikeita vastauksia - pikkuhiljaa, vaikka jo juoksukautesi aikana.

   Poista
  14. Tunnet siis dojon ylläpidon, Altti?
   Olen ymmärtänyt, ettei sinulle ole hlökoht.kokemusta dojolaisuudesta, ainoastaan ex-dojolaisten näkemykset. Miksi asia siis mieltäsi niin kovasti hiertää?

   Poista
  15. Iloista kevään odottelua sinne!

   Poista
  16. Altti, minuakin vaivaa motiivisi. Olen sitä mieltä, että meistä jokainen on oman elämänsä sankari ja jossain vaiheessa matkalla maineensa huipulle. Tuo kiipeäminen on aina haasteellista vaikeaa ja kivuliasta. Kun viimein pääsee huipulle joutuukin huomaamaan, ettei yletäkään taivaaseen. Äkkiä on edessä uhka joutua alppimajasta bajamajaan. Mutta onneksi sillä hetkllä on kaksi mahdollisuutta: voi jäädä kiikkumaan huipulle ehdoin tahdoin keinoja kaihtamatta tai tulla nöyränä alas. Korkean vuoren huipulla ilma on tunnetusti kovin kovin ohutta, jopa vaikeaa hengittää. Itse uskon, että vasta alhaalla, vuoren toisella juurella odottaa oikea paratiisi. Mutta useinmiten tie aitoon paratiisiin löytyy vasta Danten lailla, helvetin ja kiirastulen kautta. Mutta miksi teemme aina virheitä? Miksi emme kykene noudattamaan alkuperäistä suunniteltua hyvää elämäntapaa? Minusta tuntuu, että kulttuurievoluution myötä olemme vieraantuneet alkuperäisestä hyvästä kauas illuusioiden avaruusmaailmaan. Puhumme kuin Runebergit ja tiedämme kuin Einsteinit, mutta miksi emme toimi myös niin, viisaasti, harkiten, taidolla? Onko sinulla Altti vastauksia näihin kiperiin filosofiinkin kysymyksiin?

   Poista
  17. Luin yliopistossa filosofiaa pääaineena, joten vastaan nyt sinun kiperiin ja "filosofisiin" kysymyksiin: 1. "Miksi teemme aina virheitä?" Elämä on oppimista ja ihminen oppii eniten virheiden kautta. 2. "Miksi emme kykene noudattamaan alkuperäistä suunniteltua hyvää elämäntapaa?" Mikä on "alkuperäinen suunniteltu hyvä elämäntapa"? Kuulostaa jonkun keittiöpsykologin korulauseilta. Tuon kun harjoittelee sanomaan tietyllä äänensävyllä, saattaa jonkun mielestä kuulostaa ihan oikeasti syvälliseltä (kaikki kun eivät osaa erottaa sisältöä muodosta). Minulla on oma tapani elää, mutta se ei ole suunniteltua, vaan perustuu tiettyihin arvoihin ja normeihin. Täydellinen en ole, mutta kukapa olisikaan? 3. "Puhumme kuin Runebergit ja tiedämme kuin Einsteinit, mutta miksi emme toimi myös niin, viisaasti, harkiten, taidolla?" Mitä tarkoitat, pitäisikö meidän toimia kuin Runeberg/Einstein? Maailmassa on ollut tasan yksi ihminen, joka on elänyt, kuten on opettanut: Jeesus Nasaretilainen.

   Poista
  18. Tämä Altin avaama pohdinta on ollut tarpeen. Työni vuoksi minun on tiedettävä jotain ravitsemuksestakin ja olen etsinyt nettiblogeja sekä keskustelusivustoja ja tutustunut niihin, jotta tietäisin missä keskustelu liikkuu.
   Dojolaisuutta olen seurannut etusivulta, koska sitoutumatta ei edemmäs pääse. Vuodenvaihteessa vaihtui dojolaisten nettiosoite ja oli pieni tauko ennen kuin jälleen löysin sivut. Sivut löydettyäni luulen käsittäväni, miksi osoite muuttui eikä vanhalle osoitteelle tehty suoraa oikaisua dojosivuille, kuten nyt on. Siellähän oli tapahtunut puhdistus. Ulkopuolisesta luonnollisesti vaikuttaa siltä, että näkyvyyteen haluttiin pieni tauko sisäpiiriin kuulumattomille. Jo aiemmin olin kummastellut ohjausta dojoyhteisössä. Tämä jäsenen poistaminen osoitti dojolaisuuden ikävän ytimen. Se on fanaatikkojen keskustelutanner, jolta epäilijät/toisinajattelijat poistetaan, heidän kanssaan ei haluta keskustella. Olen kuullut sanonnan, että keskustelu eri mieltä olevan kanssa on kaikkein hedelmällisintä. Siinä voi molemmat oppia jotakin. No, useimmissa hedelmissä on liikaa hiilihydraattja kuuluakseen dojolaiseen ruokavalioon. Yhteisöstä poissulkeminen näyttää tapahtuneen toistuvasti kovin ikävällä tavalla, tavalla, joka muistuttaa uskonnollisten lahkojen toimintaa. On hyvä, Altti, että olet ottanut asian esille.

   Poista
  19. Korostan että minä olen vain viestintuoja.

   Poista
  20. Altti, olet etuoikeutettu, filosofiaa pääaineena yliopistossa. Uskon, että meille jokaiselle on annettu syntymässämme tuo alkuperäinen hyvä, joka muuttuu, vääristyy tai se vääristetään lähellämme vaikuttavien ihmisten toimesta ajan saatossa ja usein tahattomista syistä, joita voivat olla koulutus, kasvatus, kulttuuri ynm. Kukin meistä elää tavallaan, ja joskus tapamme elää voi olla vastalause sille, miten meidän odotetaan elävän muiden ehkä läheistemme toimesta. Minäkään en usko täydellisyyteen. Se on nykyisen illuusiomaailman luoma aineellisuuteen viittaava käsite, jota ei minulle ole enää olemassa. Jokainen voi olla täydellinen ja rehellinen vain itselleen. Runeberg symboloi itselleni runouden ja kirjallisuuden kautta teiteellisuutta, joka meissä kaikissa asuu, usein valitettavasti vain tiedostamattomana. Einstein puolestaan symboloi kykyä luoda uutta ja nerokasta. Meissä kaikissa asuu uuden luomisen kyky ja loputon nerokkuus vaikka sähkö ja monet muut perusasiat onkin jo keksitty. Jos Jeesus oli todellinen, hän oli esimerkki nöyrästä ja oikeudenmukaisesta miehestä, joka silti tuomittiin ristille ja nöyryytettiin koko kansan edessä. Surullista. Mitä mieltä olet? Ovatko nöyryys ja oikeudenmukaisuus ristiinnaulittavia tai kapinallisuuteen viittaavia sekä yleisesti tuomittavia ominaisuuksia? Minulle risti symbolisoi enemmänkin vertikaalisen ja horisontaalisen leikkauspistettä, joka ilmaisee eri osien muodostaman kokonaisuuden, joka voisi yhtälailla symboloida tasapainoista ihmistä.

   Poista
  21. Oletkin Altti siis oikea Hermes - jumalien sanansaattaja?

   Kertooko tämäkin aiempi viestisi jotakin hyväntahtoisuudestasi?

   "Karppausguru" Antti Heikkilän uusin kirja sisältää paljon hyviä vinkkejä, miten myös jouluna voi rajoittaa normaalia monipuolista ruokavaliota. Jokaisen ruokaterroristin ykköslahja!"

   Poista
  22. Hyvä on viime kädessä kulttuurillinen käsite. Elämä on yhtä itsetutkistelua ja ihminen käy läpi vaiheita, joissa oma arvomaailma saattaa muuttua. Kannattaa lukea: Berger & Luckmann - "Todellisuuden sosiaalinen rakentuminen".

   Ihminen on perusluonteeltaan luova, mutta kaikki eivät jaksa/halua antaa aikaa luomiselle. Schopenhauer kutsui taiteilijaa neroksi, mutta mielestäni luomisessa on viime kädessä kyse ideoista.

   Jeesuksen kohtalo oli surullinen, mutta kuolemallaan hän sovitti syntimme.

   En ole jumalten sanansaattaja, vaan bloggaaja. Tosin viime aikoina en ole keksinyt hirveästi kirjoitettavaa.

   Poista
  23. Kiitos Altti tärkeästä tiedosta: Jeesus sovitti syntimme. Nyt saamme elää ja ajatella vapaasti. On edes joku joka vstaa teoistamme. Gandhi olisi halunnut julistaa ihmisoikeuksien (human rights) rinnalla myös ihmisten vastuuntuntona (human responsibilities), sellaista sananmuotoa julistukseen ei tullut.
   Et kommentoinut Pellinki-kirja-arvosteluasi, miksi? Onko sekin oikeutta vailla vastuuta?

   Poista
  24. Kyseessä ei ole kirja-arvostelu, koska en ole kirjaa lukenut, vaan esittelyteksti, joka tosin perustuu kirjan saamiin varsin tyrmääviin arvosteluihin. Ymmärtääkseni kirja edustaa Heikkilälle tyypillistä hiilarifobialinjaa.

   Poista
  25. Jaaaa. Siinä tapauksessa arvostan valtavasti rohkeuttasi, Altti. Uskallat luottaa toisten mielipiteisiin.

   "Elämä on yhtä itsetutkiskelua..."

   Löysin sattumalta eilen eräästä kirjastani itämaisen viisauden:"Viisaat ihmiset opiskelevat, jotta oppisivat tuntemaan. Mitättömät ihmiset opiskelevat, jotta heidät tunnettaisiin." Voisin, jos saisin, lausetta hieman modernisoida. Laittaisin mitättömät -sanan tilalle sanan järkevät.

   "...mutta kaikki eivät jaksa/halua antaa aikaa luomiselle."

   Lähipiirissäni ilmenee samoja oireita: turhautuneisuutta ja tylsyyttä - mielikuvituksen (luovuuden) puutetta. Oma isäni on sellainen. Harmi, että niin kätevät kädet koukistuvat laiskan ja negatiivisen mielen ohjauksessa.

   Kun yrittämisen edellytykset loppuvat, ajautuu yritys yleensä selvitystilan kautta konkurssiin. Usein tuo tärkeä selvitystila vain jää tekemättä. Varat ja velat sumenevat - lopulta sekoittuvat keskenään.

   Mitä tuumaat, Altti?

   Poista
  26. Oppia ikä kaikki.

   Yrittänyttä ei laiteta.

   Poista
  27. "Jeesuksen kohtalo oli surullinen, mutta kuolemallaan hän sovitti syntimme."

   Entä, jos Jumalan tarkoitus oli opettaa - lähettäessään ainoan poikansa näyttämään totuus syntisten julmasta maailmasta?

   Ehkä Jeesuksen oli tarkoitus kärsiä ja kuolla ja nousta ylös, jotta muistaisimme ikuisesti julman luontomme ja häpeäisimme tekojamme, jotka teimme - "vain rakkauden tähden."

   Ei liene ihme, että niin moni laittaa kätensä ristiin, katsoo ylös ja rukoilee apua saamatta vastausta. Ehkei vastauksia tulekaan? Jotta heräsimme, kääntäisimme katseemme itseemme ja alkaisimme itse parantaa itseämme?

   Tässä hieno linkki: "we are the reason":

   http://www.youtube.com/watch?v=qrPAZbD6fG0

   Poista
  28. Silmä silmästä sokeuttaa koko maailman.

   Heikot eivät anna anteeksi, anteeksianto on vahvuuden ominaisuus.

   Onnellisuus on se, kun ajatuksesi, sanasi ja tekosi ovat sopusoinnussa.

   Pidän Kristuksestanne, en pidä kristityistä. Te kristityt ette ole yhtään kristuksenne kaltaisia.

   - Mahatma Gandhi

   Poista
 45. Niin... saattaahan se olla, että Heikkilän pariskunnan narsistinen luonne ja hyökkäävä tyyli johtuvat katkeruudestakin, paha mennä sanomaan, kun en (onneksi) tunne heitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Altti, tiedätkö sä mitä Heikkilä tarkoittaa sokeriaineenvaihdunnalla? Mulle ei toi juttu ole oikein auennut.

   Poista
  2. Heikkilän teoria ihmiselimistön erillisestä "sokerinpolttovaiheesta" on totuudenvastainen. Heikkilä on sekoittanut ihmisen ja hedelmälepakon elintoiminnot.

   Poista
 46. http://www.studio55.fi/lahipiirivoimavarana/artikkeli.shtml/1510648/antti-heikkila-nain-mielipaha-aiheuttaa-sairauksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä katoin muuten ton ohjelman. Se oli hyvä, pani ex-dojolaisenkin miettimään.
   Ihminenhän on kuin neg. ja pos. varausta sisältävä luonnonilmiö sähkö. Meiän talon sähköjärjestelmää hallitsee suuri ja upee sähkötaulu, jossa on lukuisa määrä eri sähkökohteita valvovia sulakkeita. Sit siinä on yks mielenkiintonen nappula. Siinä lukee ylivirtasuojaus, joka napsahtaa päälle ylikuorimituksen sattuessa. Ei tuu sähköiskuja. Miksei ihmisellekin ole rakennettu tollasta sisästä nappulaa. Tuntuu, et nykypojilla ja -tytöillä toimii vaan yhä aktiivisesti jo vanhalla ajalla tunnettu hankaussähkö...

   Poista
  2. Eivedä puoleensa sellaisen lääkärin ajatukset joka puhuu yhtä ja tekee toista. Harjoittaa omassa piirissään seulovaa psykoanalyysia karsimalla kypsymättömiä joukostaan. Lahkoissahan nimenomaa tehdään tilaa johtajan narsismille.

   Poista
  3. TSÄH!
   Anonyymi, sait juuri sähköiskun!
   Kannattaa varoa hankaussähkön aiheuttamia iskuja, niistä voi kertyä sydärille syy.

   Poista
 47. Katkeruutta tai ei, niin potut pottuina. Julkiset henkilöt ovat julkista riistaa. Ei pidä ryhtyä julkkikseksi, jos ei sitä kestä. Niinhän siinä on käynyt, kun ei pääse purkamaan negatiivisia tunteitaan, niin sairastuu, tai ainakin niitä samoja käyttäytymismalleja jatkojaellaan asiattomasti syyttömälle osapuoelle, esim. dojoille erottamisen yhteydessä, jotka eivät ole julkkiksia, eivätkä tahdokaan olla. Mutta siitäpä dojo-emännän vähäisellä elämänkokemuksella ei ole hajuakaan. Sivistymättömille dojolaisille tarjoillaan emännän omaa pinnallista ja typerän nousukasmaista sivistyskäsitystä ihan ehtana ja asiaankuuluvana. Siihen kuuluu mukaan ilman muuta pikkutyttömäinen lällätys ja todellinen herjaaminen. Siinä, missä normaalisti "ollaan eri mieltä", siinä emäntä näkee "hyökkäämistä" Sanoilla on paljon vivahteita,ja niitä sivistynyt ihminen nimenomaan osaa käyttää.

  Tätä ei olisi saanut sanoa dojo-sivuilla, joten kiitos Altille avoimuuden mahdollisuudesta. Eipähän joudu sairastelemaan ainakaan dojo-emännän takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi itse kunkin aika ajoin tarkistaa omaa happamuuttaan. Lisätilkasta emästä omaan Pondus hydrogeniisi ei olisi ei varmaan anonyymillekään haittaa?

   Poista
  2. Katkeraa vuodatusta täällä. Dojosta joutuvat pois ne, jotka eivät sinne kuulu. Ehdot ovat kaikkien nähtävissä etusivulla. Käsitykseni mukaan dojon emäntä on harvinaisen tyytyväinen elämäänsä – ja syystä!

   Poista
  3. Ei kovin tyytyväiseltä (tai henkisesti terveeltä) vaikuta, kun pitää haukkua ihmisiä, jotka ovat vähänkin eri mieltä asioista ja heittäytyä vainoharhaiseksi.

   Poista
 48. Onkos tänne Altin hoviin kerääntynyt joku uusi uutterien ja osaavien, miehiään kaipaavien naisten Lotta Svärd -järjestö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Svastikaa käyttivät myös fasistiset natsit symbolinaan liittäen sen tosin rotuoppiin ja juutalaisvihaan. Viha ja katkeruus käsittääkseni elävät kuitenkin vain sairaan egon kautta ei itsen...

   Pyritäänkö täällä Altti-palstalla muodostamaan joku uusi katkeruutta ja vihaa pullollaan olevien erikoisrotu?

   Poista
  2. Onnitteluni natsikortin vetämisestä. Antti Heikkilähän teki saman jo syksyllä.

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsikortti

   Poista
  3. Hyvä Altti. Todistit juuri, että olet sittenkin egosi vankilassa. Elät fantasioiden maailmassa. Niin teki myös Narkissos. Syyttely, kiukuttelu ja kieltäminen ovat tyypillisiä puolustuksellisia egomekanismin toimintatapoja.

   On Alhaista väittää, ettei ranskalainen ruokavalio olisi vähähiilihydraattinen. Se on aina ollut sitä. Tämän lisäksi ranskalaiset ovat erittäin tarkkoja ruokailun rytmityksen suhteen.

   On surullista katsoa, kuinka nuori koulutettu ihminen seisoo ehdoin tahdoin räntäsateessa ja antaa tietotaitonsa valua sadevesien mukana viemäriin.

   Aiotko Altti pitkäänkin viihtyä vankisellissäsi, jonka koko alkaa näyttää jo ahdistavan pieneltä?

   Natsikortilla on voimaa. Siihen liittyy pahuus, josta jouduimme kaikki median välityksellä taannoin "nauttimaan". Breivik ei tainnut sittenkään jättää ketään kylmäksi?

   http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=239

   Poista
  4. 95% ranskalaisista herkuista on kiellettyjä VHH-ruokavaliolla. Ranskalainen syö lähes 60 kg leipää vuodessa.

   Enemmän tuolla räntäsateessa olisi hyötyä sateenvarjosta kuin maisterin papereista.

   Poista
  5. Altti, leipä siis laihduttaa? Sekö on ranskalaisten solakkuuden ja eleganssin salaisuus - 60 kg leipää per vuosi? Onko leivän laadulla merkitystä? Pitkä ja solakka patonki vai suomalainen ruislimppu?

   Mitä mieltä olet Breivikistä, luitko Antin blogin?

   Poista
  6. En tiedä, miksi ranskalaiset ovat Euroopan toiseksi hoikimpia (27 kg pastaa vuodessa syövien italialaisten jälkeen), mutta sen tiedän, että ranskalainen ruokavalio ei todellakaan ole vähähiilihydraattinen, vaikka Maarit Heikkilä niin väittää.

   Seuraan Antin blogia säännöllisesti, aikuisen miehen kiukutteluja on hupaisa lukea. Breivikistä en osaa sanoa, se on muiden ihmisten tehtävä.

   Poista
  7. Pelkkää matematiikkaa?

   Jos 99,98% blogeista on huonoja kuuluuko tämä 0,02:n erikoisjoukkoihin?

   Kieltämättä jotakin tuttua, Delta Forcea.

   Et vieläkään selvittänyt, mitä se sokerinpolttovaihe tarkottaa, joten en voi kommentoida...

   Poista
  8. "Aterian jälkeen elimistö polttaa aluksi pelkkää sokeria, ja insuliinineritys kasvaa. Insuliinin avulla ylimääräinen hiilihydraatti muuttuu rasvaksi, joka on elimistön luonnollinen energialähde. Sokerinpolttovaiheen jälkeen elimistö alkaa käyttää rasvaa polttoaineenaan. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävän ravinnon jatkuva syöminen aiheuttaa sen, ettei elimistö ehdi kunnolla siirtyä sokerinpolttovaiheesta rasvanpolttovaiheeseen."

   Ja tämähän on bullshittiä, koska elimistö käyttää samanaikaisesti sekä glukoosia että rasvaa energianlähteenä.

   Poista
  9. Olet asiantuntija, joten valitettavasti en kauheasti pysty kinaamaan kanssasi sokerinpoltosta, lol! Itse voin ilman viljoja paremmin ja solakasti. En tarvitse enää edes himoliikuntaa kuten ennen ikuisessa läskien pelossa.

   Jos hypoteesi: vähemmän hiilareita on vähemmän sokeria on vähemmän läskiä pitäisi paikkansa, sitten voisin jopa uskoa sokerinpolttovaiheeseen. Vaikka mitäpä teorialla, jos käytäntö kerran toimii?

   Miksi aivot tarvitsevat sokeria?

   Mikä on sokerihumala?

   Poista
  10. Altti, oletko Easy Diet -miehiä?

   Koska ED ei ole ketogeeninen dieetti, on siitä mahdoton keskustella vhh:n yhteydessä, OS.

   Poista
 49. "Käsitykseni mukaan dojon emäntä on harvinaisen tyytyväinen elämäänsä – ja syystä!"

  "Olet munankipeä akka"! herjasi mm.tuo elämäänsä tyytyväinen dojon emäntä erottaessaan eräänkin dojo-sivuilta. Kuullostaa kyllä omituisen alatyyliseltä, mutta näyttää tuo seksistinen vainoharhaisuus kuuluvan yleisemminkin dojolaisuuteen. Saattaahan sitä ihminen elää onnellisena haavemaailmassaan, mutta joku raja sentään todellisuuden ja kuvitellun välillä on.

  Voisi nyt muistaa sellaisen pienen vivahde-eron, että kaikki tännekään kommentoivat eivät ole dojosta erotettuja, vaan itse eronneita. Mistähän syystä? Ei ainakaan dojo-emännän onnellisuuden takia, vai? Useat dojolaiset kertoivat olevansa sivuilla dojolaisten ystäviensä takia, ja sietävänsä emäntää siinä sivussa jotenkin.

  VastaaPoista
 50. Kun katselee näitä kommentteja, niin ei voi kuin todeta,
  että syystä olette saaneet lähteä sivustolta. Dojolaisten etusivua seuraamalla välittyy kuvan varsin positiivisesta yhteisöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulo ei ole tiedon väärtti, ja katselemalla kuvia, näkee vain kuvia, ja kuvat luovat mielikuvia. Ihmettele sinä ihan rauhassa, jos et parempaan kykene.

   Katsele vaikka dojo-emännän tiuhaan tahtiin vaihtuvia profiilikuvia, loputonta ponnistelua yrittää näyttää kauniilta, millä ei ole narsismin lisäksi muuta merkitystä kuin heikon identiteetin vahvistaminen, ja tosikkomainen kuvittelu toimimisesta pellinkiläisen ruokavalion mannekiinina. Tämä emäntä suorittaa elämäänsä kaiken aikaa puhdistaen, kiilloittaen ja karsien, jotta vaikutelma olisi oikea.

   En ole nähnyt ainuttakaan ruokavalion kauniiksi muuttanutta ihmistä, vaikka sitä emäntä niin kovasti korostaa ja itse toivoo:)

   Kehui kerrankin nätin nuoren dojolaisen muuttunneen säteilevän kauniiksi, vaikka tämä ei ollut ehtinyt vielä edes aloittaa vhh-ruokavaliota.

   Mielikuviin uskoo, ken haluaa, mutta valitettavasti ne johtavat harhaan:)

   Poista
 51. Olkoon edellä oleva esimerkkinä naisten alhaisesta kateudesta, mutta kukaan ei varmaan väitä vastaan kun
  sanon, että Pellinkidieetin kehittäjä, tohtori Heikkilä itse, on komistunut – entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisen lautasmallin puolesta puhuva Pekka Puska on solakampi. Tosin hän harrastaakin liikuntaa.

   Poista
  2. Hyvä Altti! Heikkilän alintasoa saanee kadehtia. Hänellä on taitoa ja kykyä hakkia jääkaappinsa täyteen puhdasta ja ravitsevaa vhh-ruokaa. Mutta kuinka käy puskaan kaatuvien? Luvassa lienee pitkä liuta elintasosairauksia...lol!:)

   Poista
 52. Onkohan tässä käynyt niin, että Mielikuva -kirjoittaja
  on fasinoitunut tri Heikkilästä, jolloin Maarit Heikkilä on hänelle punainen vaate. Muuten tuollainen kateus- ja mustasukkaisuusreaktio ei selity. Hyvin inhimillistä,
  mutta kun naisista on kyse, niin armotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuus on armoton lapsukaiseni, varsinkin haavemaailmassa elävälle. Fasinoitunut heikkilästä, hm, kyllä heikkilän charmista tukkakin nousee pystyyn:)pätevää näyttöä siitä voi lukea hänen aggressiivisista blogi-kirjoituksistaan. Sikäli kuin oikein ymmärrän, heikkilä vetoaa narsisteihin manipuloinnillaan ja pullistelullaan. Laskelmoivan lipevä osaa kuka tahansa olla, kun rahasta on kyse. Toinen juttu on, ettei terveellä itsetunnolla sellaisia manööverejä tarvita. Siitä päästä alkaa vasta todellinen charmi. Elä toivossa, ja kumartele ihan itseksesi epäjumalaasi, mutta älä avaa silmiäsi todellisuudelle.

   Poista
 53. Tärkeä tiedotus kaikille tiirauskulttuurista kiinnostuneille!

  Tylsän ja onnettoman elämän omistajalla on tapana tiirailla aidan rakosista naapurin onnellisempaa elämää ja keksiä kaikenmaailman kepposia, joilla voisi edes hitusen kiusata.

  Kun olen itse joutunut kärsimään, saavat sitten muutkin tuntea nahoissaan, motivoi?

  Meidän naapurustossa tapahtui kaikenlaista kummaa. Eräs koirankakoista hermostunut herra vei naapurinsa postilaatikkoon pihaltaan löytämänsä kakat. No, tuo herra kuoli sydäriin muutaman vuoden kuluttua. Oli varsinainen nurisija, lol!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Maaritko täällä tiirailee? Ihanko totta, että herra oikein kuoli? Mitä mahdoit tarkoittaa, jospa tapasi mukaan taas uhkailet, tällä kertaa tosin hieman kierommin, kuolemalla. On eräillä pitkä matka tunturin takaa omaan todelliseen itseensä. Täällä pääkaupungissahan ei teennäisyyttä ja alatyylisyyttä pidetä sivistyksen mittana, niin kuin luulet. Juuri sinunlaistesi ihmisten postilaatikoihin kannetaan koirankakat, eikä suinkaan hurmaavuutesi(!) vaan typeryytesi takia. Naisellisuus ei ole kanamaisuutta kuin Lapissa ehkä.

   Poista
  2. Tuo edesmennyt naapuri taisi olla kateellinen?

   Minusta olisi mukavaa löytää koiran kakat postilaatikostani, sehän tarkoittaisi vain sitä, että minua kadehditaan.

   Poista
 54. Narsisteilla noita kateuskuvitelmia riittää.

  Ensin tunkevat itsensä esille, ja sitten moralisoivat katsojia. Sulkekoon pienet mainosluukkunsa, niin pääsevät helpommalla. Mahtaako oikea käsi tietää, mitä vasen käsi tekee?

  Onpa H:n pariskunnalla itselläänkin aikaa vahdata täällä, miten heitä kadehditaan. Emännän tämänhetkinen mainoskuva, se suuresti kadehdittu ainakin pariskunnan omasta mielestä, näyttää pulskan ja rehevän vhh-mallin, vaaleanpunanen kuin sikakukkapuska takana. Hyvä niin, mutta kateutta siitä en pysty repimään. Isännän omahyväinen toteamus omasta komeudestaan jääköön niille, jotka pitävät raskassoutuisista ja kömpelöistä miehistä.

  Tuosta överiksi menneestä pariskunnasta olen saanut tarpeekseni.

  VastaaPoista
 55. Anonyymi, kommentoinnissasi on paljon suuttumusta.

  Kenelle sinä OIKEASTI olet noin vihainen ja miksi ihmeessä?

  Kansanedustajat ja ministerit sättivät tuon tuosta alhaisesti toisiaan jopa Arkadian mäellä. Mitähän kaikkea lastentarhoissa tapahtuisi ilman terhakkaita tarhatätejä?

  VastaaPoista
 56. Käänny ystäväiseni vaimosi puoleen. Siinä sitä kaakattavaa kanaemoa ja topakkaa tarhan tätiä riittämiin kaikille. Osasipa haukkua aikuisen miehenkin, asiattomasti tietenkin, tuossa joku kuukausi sitten ihan kaikkien luettavaksi. Voisitte keskustella suuttumuksesta ihan kahden kesken. Vain narsistille tunteiden tiedostaminen on ylivoimaista. Eihän semmoista voi tiedostaa, mitä ei edes ole.

  Huomaa, kaikki eivät ole narsisteja. Onneksi.

  VastaaPoista
 57. Ei kai katkerien paratiisissa kehoteta lesboiluun? Toisaalta, laittaa harkitsemaan. Tosimiehet ovat katoava luonnonvara. A. Heikkilän charmi saattaa monen naisen hiukset uuteen kuosiin. Laupiaalla samarialaisella on aina aitoa intohimoa ihmisyyteen ja hän on aina huolissaan ystäviensä kohtalosta. Sympatia ei valitettavasti auta ketään. Päänsilittely pitää kurjuutta yllä on todistettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antin charmista on saatu vakuuttavaa näyttöä blogiensa välityksellä. Tukka siinä pystyyn nousee! Vastakaikua sellainen charmööri saa vain toiselta narsistilta, joten joudut sallimaan vastakkaisen mielipiteenkin täällä Altin blogissa. Tämä ei ollut hyökkäys, vaan mielipide. Liioittele vain kotonasi.

   Kun et hallitse sarkasmia, niin kutsu vain sellaisen harjoittajaa katkeraksi. Pönkittäähän se jotenkin narsistista itsetuntoasi.

   Poista
  2. Juu, jatka vaan sadistisia ympäriälyttömiä kissa-hiiri -leikkejäsi.

   Poista
  3. Mikä charmi? Vanha mies, jolla on alkoholin turvottamat kasvot. Ei paljon naista innosta.

   Poista
 58. Ja kuinka oikeassa olikaan Jean de la Fontaine - karhunpalvelus ei auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinäpä Maarit näitä karhunpalveluksia jakelet ympäriinsä, pätemisen tarpeesta ilmeisesti. Heti, kun alat ajatella omilla aivoillasi (onko sinulla edes sellaisia), niin päteminen unohtuu, eikä tarvitse siepata summanmutikassa auktoriteeteilta "hienolta kalskahtavia" ajatuksia. Sellaista nimitetään papukaijaksi. Et osaa narsismissasi edes hävetä itseäsi, niinkuin normaali ihminen tekisi vastaavassa tilanteessa.

   Poista
  2. Siteeraamalla voi yrittää antaa itsestään fiksumman kuvan kuin mitä todellisuudessa on.

   Poista
  3. Eläinsadut ovat aina opettavaisia, sen tiesi elegantti De la Fontaine jo kauan sitten. Karhut, ketut, käärmeet ja monet muut hahmot käyttäytyvät mielenkiintoisesti saduissa.

   Poista
 59. Valittaen täytyy kertoa, että empatia tai ymmärrys auttavat. Eikä mene edes paljon aikaa.
  Sääli on sairaus, mutta kuinka pariskunta edes erottaisi säälin empatiasta, sympatia ei kuulu tähän sarjaan ollenkaan. Turha sitä on yksinomaan seksistisin tuntein varatuille edes selittää.

  Eläköön materialismi. Narsistit vauhdissa.

  VastaaPoista
 60. Altin mainostama scientologiakirkko saattaisi tarjota apua sympatian ja empatian eron selvittämisessä.

  Mutta meneepä vaikeaksi. Laupias samarialainen tuskin oli materialisti, narstistista puhumattakaan, joten kenestä on kyse ja pelkääkö hän edes karhuja? Jos pelkää, kannattaisi hankkia koiria. Ne pitävät mesikämmenet metsissä marjoja syömässä ja muurahaisia kuopimassa.

  VastaaPoista
 61. TÄSTÄ SIVUSTOSTA ON TUTKINTAPYYNTÖ POLIISILLA.

  VastaaPoista
 62. Huh olen pitänyt heikkilöitä järkevinä ja pidän itsekkin vähä hiilarisesta ruokavaliosta vaikken siihen absoluuttiseen hiilarittomuuteen lähde mukaan, vaan valitsin kultaisen keskitien. Mutta aika hullut mittasuhteet on tämä fanaattinen höpötys saanut.Nämä dojolaisten vastalauseet täälläkin on just samaa ku puhuisit kiihkouskovalle, eli aivan turha edes yrittää puhua mitään koska järkevää keskustelua ei voi syntyä.Sama asia kuin puhuisi seinälle.

  VastaaPoista
 63. Minut potkittiin pois Dojosta kun eräs Dojosta pois potkittu oli Facebookissa kanssani keskustellessaan osoittautunut narsistiksi ja halusi minun välittävän itselleen tietoja Dojosta. Kun kieltäydyin, tämä nainen potki minut pois kavereistaan ja tunnusti julkaisseensa kirjoittamiani (Facebookin salainen ryhmä) kritiikkejä Dojosta sinne.
  Eräänä iltana vain "lensin ulos" ja sain Maarit Heikkilän lakoniset perustelut. Myöhemmin ystävystyin lähemmin erään Dojon jäsenen kanssa ja vähitellen minulle selvisi, että tämäkin nainen oli narsisti. Antti Heikkilä oli keväällä 2010 julistanut blogissaan: "Poistimme narsistit Dojosta ja nyt yhteisömme kukkii kuin keväinen kukkatarha". Mielestäni Dojon narsistiseula vuotaa - ja pahasti! Ja narsisteja parhaasta päästä ovat Dojon perustaneet Antti ja Maarit!

  VastaaPoista
 64. karppaa viisaasti olet sitten dingo, dongo tai peräti dojo-hojo.


  älä koskaan unohda täysjyväleipää sille se miehen tiellä pitää ei mikään muotidietti.

  VastaaPoista
 65. Onneksi suomessa on todella ITSENÄISESTI AJATTELEVIA jotka osaa kiertää " heikkilän klaanin " kaukaa.

  Heikkilän pariskunnalla ei pitäisi olla mitään tekemistä ravinto-opin kanssa ; joka levittää erheellistä...jopa kulttimaista tuubaa ravinnosta ja s en vaikutuksesta hyvin vointiimme

  VastaaPoista
 66. Heikkilä taitaa olla seonnut lopullisesti:

  http://i.imgur.com/xeNwdFz.png

  Tosin oli poistanut tuon päivityksen facebook-sivultaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Keskeisessä asemassa hyväntekeväisyysjärjestössä..." ??? Vainoharhaisuus näyttää vain pahenevan.

   Kommenttiosion Heikkilä poisti blogistaan yksinkertaisesti siksi, ettei hän kestä kritiikkiä.

   Poista
  2. Dojolaisissa ensin neuvottiin heittäytymään,kun olin ryhtynyt tuumasta toimeen niin olinkin sivuston sotkija eli heittäytyminen tarkoitti heittäytymistä Heikkilöiden karsinaan

   Poista