perjantai 14. lokakuuta 2011

Sushi-ravintolat arvioitavana

Viime vuosina sushin syömisestä on tullut mitä suurinta muotia. Mikään ei ole trendikkäämpää kuin kirjoittaa facebook-päivitys, että on käynyt syömässä sushia. Vaikka Jumala loi haarukan ja veitsen, kannattaa sushia ehdottomasti syödä syömäpuikoilla, koska se näyttää coolimmalta.

Sushin suosion kasvun myötä Helsinkiin on avattu useampi sushi-ravintola. Seuraavassa arviot niistä kaikkia sushi-aloittelijoita varten.


Mikonkatu 8
Stadin kiistatta parhaat makit. Seinillä Utagawa Hiroshigen maalauksia. Eloisa ja suosittu ravintola, johon kannattaa tehdä pöytävaraus.

Runeberginkatu 40
Temakit parhaita, mitä olen syönyt. Gagaku-musiikki ja autenttinen sisustus luovat tunnelmallisen ilmapiirin. Viikonloppuisin mahdollisuus laulaa karaokea.

Itämerenkatu 12
Perus sushi-ravintola, ruoka tulee nopeasti pöytään. Tarjoilija tuo pyydettäessä sudokuja ratkottavaksi. Sushi-passilla joka kymmenes ateria ilmaiseksi.

Lönnrotinkatu 22
Sisustusratkaisut muistuttavat Yamato-kauden arkkitehtuuria. Suosittelen testaamaan erityisesti nigirisushin. Kokki Harakiri on karaten olympiamitalisti.

Fuji Village
Salomonkatu 3
Tunnettu herkullisista futomakeistaan. Odottaessa mahdollisuus lukea manga-lehtiä. Edulliset hinnat, lounasaikaan usein täynnä. Lauantaisin klo 21-23 sake-häppäri.

Simonkatu 2
Aivan ihania uramakeja! Sisustus lämminhenkinen ja kotoisa. Harva tietää, että omistaja on keisari Akhiton pikkuserkku.

Runeberginkatu 55
Mukava omistajaperhe kotoisin Jokohamasta. Herkullisia gunkan-makeja. Ravintolan yhteydessä teehuone, jossa kaksi geishaemäntää.


1 kommentti:

  1. Höpsistä! Kaikki tietää, että omistaja on keisari Akhiton pikkuserkku.

    VastaaPoista