torstai 22. tammikuuta 2015

TLC is back

Tänään aamulla päässäni alkoi soida TLC:n kappale Ain't 2 Proud 2 Beg. Sattumalta tämän jälkeen aamujunassa luin Metro-lehdestä, että TLC on tekemässä paluuta. TLC on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä naisbändejä. Sen levyjä on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta ja suurin hitti vuonna 1994 julkaistu Waterfalls.

TLC:n muodostivat Tianne "T-Boz" Watkins, Rozonda "Chilli" Thomas sekä Lisa "Left Eye" Lopes.  Yhtye nousi kuuluisuuteen vuonna 1992 debyyttilevyllään Ooooooohhh... On the TLC Tip, jonka hittisinkkuja olivat kappaleet Ain't 2 Proud 2 Beg, Baby-Baby-Baby ja What About Your Friends.


Alkuvaiheessa TLC:n imago oli "tomboy"-poikatyttömäinen ja värikäs, mutta uran varrella pukeutuminen muuttui paljastavammaksi. Yhtyeessä Watkins ja Thomas hoitivat lauluosuudet ja Lopes oli ensimmäisiä merkittäviä naisräppäreitä. Taustavoimista löytyi mm. Kenneth "Babyface" Edmonds, Anthony L.A. Reid ja Dallas Austin.

Vaikka levyt myivät kuin häkä, TLC:n tytöt eivät rikastuneet, kun rahaa upposi lakimiehiin, managereille ja muille taustajoukoille. 90-luvun lopulla TLC olikin pahoissa talousvaikeuksissa.

TLC julkaisi yhteensä neljä levyä, kunnes yhtyeen ura päättyi äkillisesti, kun Lisa Lopes kuoli auto-onnettomuudessa lomallaan Hondurasissa. Lopes kuvasi matkastaan dokumenttia, joka lopulta käsittelikin hänen elämänsä viimeisiä päiviään. Katsomisen arvoinen The Last Days of Left Eye löytyy youtubesta:

2 kommenttia:

  1. Enpäs tiennyt rahavaikeuksista. Aina sitä oppii uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wikipedian mukaan tienasivat alle 50000$ vuodessa, vaikka levyt myi miljoonia. Toi dokkari kannattaa katsoa joskus, jos on ylimääräistä aikaa.

      Poista