torstai 12. kesäkuuta 2014

Jalkapallon MM-kisat

Jalkapallon MM-kisat käynnistyvät tänään. Koska Ruotsi ei päässyt kisoihin, suosikkijoukkueeni näissä kisoissa ovat Bosnia ja Hertsegovina sekä Belgia.
 
Kisojen ainut debytantti Bosnia ja Hertsegovina on ollut lähellä kisapaikkaa jo kaksissa aiemmissa karsinnoissa: sekä vuoden 2012 EM-kisojen että vuoden 2010 MM-kisojen karsinnoissa Bosnian tie katkesi vasta jatkokarsintaotteluissa Portugalia vastaan. Alkavien MM-kisojen karsinnoissa Bosnia voitti oman lohkonsa saldolla 8 voittoa, 1 tasapeli, 1 tappio. Maalisuhde kymmenessä ottelussa oli huikea 30-6. Manchester Cityn Valioliigan mestaruuteen vienyt hyökkääjä Edin Džeko oli Euroopan karsintojen toiseksi paras maalintekijä 10 osumallaan. Toinen kärkipelaaja, Stuttgartin Vedad Ibišević teki 8 maalia. Tehokkaiden hyökkääjien lisäksi Bosnialla on kaksi loistavaa pelintekijää keskikentällä: Zvjezdan Misimović ja Miralem Pjanić. Näiden lisäksi on syytä mainita huippumaalivahti Asmir Begović. Bosnia ja Hertsegovina kohtaa avausottelussaan Argentiinan, joka voi olla liian kova vastus. Kuitenkin voitot Nigeriasta ja Iranista vievät bosnialaiset jatkopeleihin, joissa vastaan tulee todennäköisesti Ranska. Mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle kisadebytantin tie vie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toinen suosikkini Belgia, joka uuden sukupolvensa voimin on nousemassa huippumaiden joukkoon. Maajoukkue on täynnä huippupelaajia, joista ensimmäisinä on syytä mainita Chelsean laitahyökkääjä Eden Hazard, Atletico Madridin maalivahti Thibaut Courtois sekä Manchester Cityn toppari Vincent Kompany. Vaikka hyökkääjä Christian Benteke loukkaantui kisojen alla, maalintekovoimaa löytyy keskikentältä, missä operoivat mm. Wolfsburgin Kevin De Bruyne ja Manchester Unitedin pitkänhuiskea Marouane Fellaini. Ainoa puhdas kärkipelaaja on satakiloinen järkäle Romelu Lukaku. Belgian saldo karsinnoissa oli 8 voittoa ja 2 tasapeliä, joilla se voitti lohkonsa suvereenisti. Huomionarvoista on se, että maalinteossa onnistui peräti kymmenen pelaajaa. MM-kisoissa Belgia voittanee H-lohkon ja saanee neljännesvälierissä vastaan joko Saksan tai Portugalin. Menestysmahdollisuudet ovat hyvät. Jännä nähdä, miten pitkälle "Punaiset paholaiset" etenevät.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti