keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Juhannus

Juhannus on taas nurkan takana. Tarkoitus olisi mennä kaverin mökille, grillata, saunoa, uida, katsoa jalkapallon MM-kisoja ja ottaa brenkkua. Menoa hillitsee hieman se, että on pienet lapset mukana.

Juhannuksen vietto mökillä on tullut tavaksi. Sen jälkeen, kun tulin täysi-ikäiseksi, on ollut ainoastaan kaksi juhannusta, jolloin en ole ollut mökillä: vuonna 2005, jolloin olin töissä Ruotsissa ja vuonna 2001, jolloin olin koko juhannuksen Raumanmeren juhannuksessa. Vuosina 2002 ja 2003 olin yhtenä päivänä Raumanmerellä ja toisena mökillä.
 
Laskin että olen viettänyt neljätoista juhannusta mökillä. Kuutena juhannuksena olen ollut kaverin mökillä Naarjärvellä hyvin pienessä saaressa, jonne olemme ottaneet myös kissamme mukaan. Neljänä juhannuksena olen ollut serkkujen mökillä Kemiönsaaressa. Ihan ensimmäistä mökkijuhannustani vietin 16-vuotiaana Dragsfjärdissä lähellä Taalintehdasta.
 
Minulla ei ole mitään erityisiä juhannusperinteitä, mutta tietyt asiat ovat toistuneet viime juhannuksina: Kun päästään mökille, niin heti ensimmäiseksi juodaan ulkona pullakahvit. Grillauspuolella on tullut tavaksi tehdä kasvisnyyttejä folioissa. Lisäksi juhannukseen kuuluu jallupullo, joka korkataan saunassa ensimmäisten löylyjen yhteydessä.
 
 
 

2 kommenttia: