keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Rauman Lukko 2014-2015

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy viikon kuluttua. Rauman Lukko on alkavalla kaudella yksi ennakkosuosikeista. Jo viime kaudella Lukko oli lähellä menestystä: joukkue jäi niukasti ulos finaaleista, kun Tappara teki seitsemännessä välieräottelussa voittomaalin vain viisi minuuttia ennen loppua. Loppujen lopuksi raumalaiset saivat kaulaansa pronssiset mitalit. Koska Lukon miehistö on viime kaudesta oikeastaan vain vahvistunut, ovat odotukset menestyksen suhteen korkealla.

 
Valmennus
Risto Dufva jatkaa kolmatta kauttaan Lukon peräsimessä. Dufva on saanut koottua mieleisensä joukkueen toteuttamaan pelitapaansa. Kahdella aikaisemmalla kaudella joukkue eteni välieriin ja nyt Dufva haluaa luonnollisesti parantaa sijoitusta.
 
Maalivahdit
Ryan Zapolski jatkaa ykköstorjujana. Alkukauden vaikeudet selätettyään Zapolski oli keväällä Liigan parhaimpia maalivahteja ja osoitti myös erinomaista paineensietokykyä. Zapolski haluaa pelata paljon ja siksi kakkosveska Oskari Setänen pääsee tolppien väliin todennäköisesti vain muutamassa ottelussa.
 
Puolustus
Petteri Nummelinin siirtyminen Turun Palloseuraan ei ollut suuri menetys, sillä tilalle saatiin KHL:stä kotiin palannut maailmanmestari Janne Niskala, joka Numpasta poiketen pystyy pelaamaan enemmän kuin kaksi kolmasosaa runkosarjan peleistä. Niskala on yhdessä kapteeniksi nimetyn Ilkka Mikkolan kanssa puolustuksen kulmakiviä. Raumalla lähinnä hazardisyötöistään tunnettu Matt Generous siirtyi liiganousija Vaasan Sportiin ja Dufvan kanssa törmäyskurssille joutunut Otto Honkaheimo HIFK:iin. Tilalle saatiin Jokereista Mikko Kousa, joka tuo puolustukseen kiekollista osaamista sekä HIFK:stä siirtynyt Henrik Forsberg, jonka avut ovat lähinnä fyysisellä puolella. Kokenut Harri Tikkanen ja viime kaudella tasoaan nostanut taitava Jesse Virtanen ovat puolustuksen runkopelaajia.
 
Hyökkäys
Ykkösketjun tutkapari Ville Vahalahti-Aaron Gagnon jatkaa joukkueessa ja pelannee viime kauden tapaan isoja minuutteja niin tasakentällisin, ylivoimalla kuin alivoimallakin. Maaleja odotetaan myös Teemu Nurmelta, joka teki kaudella 2012-2013 oman piste- ja maaliennätyksensä (18+20=38), mutta kevään 2013 pronssiottelun loukkaantumisen jälkeen kuntoutui vasta viime kevään pudotuspeleihin.  Loukkaantumisten vuoksi rikkonaisia kausia viime vuodet pelannut Lauri Tukonen siirtyi TPS:ään ja tilalle tuli Jokereista Janne Lahti, joka voitti SM-liigan maalipörssin 2010-2011. Kakkossentterin roolia sovitellaan niin ikään Jokereista tulleelle Henrik Koivistolle, jolla on läpimurron paikka. Kokoa ja fyysisyyttä hyökkäykseen tuovat JYP:istä siirtynyt Jonne Virtanen ja SaiPasta tullut Olavi Vauhkonen, jotka yhdessä Jerry Ahtolan kanssa muodostavat yli 300-kiloisen hyökkäysketjun.  Virtanen puolustaa tarvittaessa joukkuetovereitaan vastustajan sikailuilta, mutta osaa myös iskeä paikasta kiekon häkkiin. Mielenkiintoisin hankinta on Tappara-ikoni Ville Nieminen, joka tuo joukkueeseen ensisijaisesti henkistä johtajuutta ja muodostanee Filip Riskan ja Olli Sipiläisen kanssa Liigan parhaimman ja vastustajien kannalta inhottavimman nelosketjun. Viisi kautta Lukossa viilettänyt Janne Keränen siirtyi KalPaan ja tilalle tuli SaiPasta nuori Jesper Piitulainen, jonka paikka kokoonpanossa on vielä kysymysmerkki.
 
Vahvuudet
Maalivahtipeli, kiekollinen ja taitava puolustus sekä laadukas laitahyökkääjämateriaali.
 
Heikkoudet
Puolustuksen köykäisyys ja sentterien määrä. Suuri kysymys on, riittääkö Henrik Koivistolla rahkeet tulosyksikköön. Ahtola saatetaan nähdä myös sentterin roolissa.
 
Veikkaus
Huippuvalmentaja, huippumaalivahti ja ratkaisijoiden määrä takaavat sen, että Lukko on yksi mestarisuosikeista.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti