maanantai 7. lokakuuta 2013

Kirjoituskielto karppaus-foorumille

Karppaus.info-sivuston keskustelufoorumilla on ollut viime päivinä kiukkuisia kommentteja, kun THL julkaisi yhteispohjoismaiset ravitsemussuositukset, jotka eivät ole karppaajien elämänkatsomuksen mukaisia. Viime perjantaina pidettiin Säätytalolla asiasta tiedotustilaisuus, jossa näillä kriittisillä kirjoittelijoilla olisi ollut mahdollisuus haastaa ravitsemuksen asiantuntijoita, joita he kovin sanankääntein haukkuvat keskustelupalstoilla. Mainitsin asiasta karppaus-foorumilla ja ilmeisesti viestini niin sanotusti osui ja upposi, sillä sain palstalle pysyvän kirjoituskiellon. Perusteluiksi ilmoitettiin "...", eikä palstan ylläpito vastannut tiedusteluuni koskien kirjoituskiellon syytä.
 

 

13 kommenttia:

 1. no jos et kerran karppaa, miksi sitten kirjoitat ja palstallasi valitat? Provosoitko taas - vieläpä väärällä foorumilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvoni oli, että keskustelupalstalla valittamisen sijaan esittäisitte asiallista kritiikkiä niille ravitsemusalan asiantuntijoille, joita kovin haukutte. Säätytalolla siihen olisi ollut mahdollisuus, mutta ilmeisesti kellään ei ollut pokkaa? Anonyymina räksyttämiseen pystyy kuka tahansa.

   Poista
  2. Etkö itsekkin täällä toimi nimenomaan anonyymisti, mikä on erona?

   Poista
  3. Erona on se, että minä uskallan tarvittaessa esittää kritiikkiä ihmisille henkilökohtaisesti, kun taas karppaajat olisivat paskat housuissa, jos joutuisivat oikeasti esittämään näkemyksiään kasvotusten esim. Fogelholmille tai Puskalle. Siksi kukaan ei uskaltautunut Säätytalolle 4. lokakuuta. Netissä anonyymina on helppo räksyttää.

   Poista
 2. Voi polosta, kaikki sympatiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Sokrates totesi, ei voi kuljettaa totuuden soihtua väkijoukossa käräyttämättä jonkun partaa.

   Poista
  2. Pitänee sitten kasvattaa oma parta, kypsän miehuuden tunnusmerkki. Nykyisin vaan taitaa karvattomuus olla valttia :(

   Poista
 3. Muut kommentaattorisi taitavat tulla kyseiseltä karppausfoorumilta. Njoo, hirveään vääntöön ne netissä uskaltautuvat välillä kyllä, ravintotieteilijöiden kanssa harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämän toteaminen toi kirjoituskiellon palstalle. Totuus tekee kipeää.

   Poista
 4. Eihän tässä ole hätäpäivää, kyllä Alttia edelleen tarvitaan. Olethan muistanut käydä ojentamassa Hiilaritietoiset-foorumilla käytäviä keskusteluja? Ja sitten voisit yhdistää näkemyksesi pakkoruotsista ja ravitsemuksesta ja käydä jakamassa ohjeitasi täällä: http://forum.kostdoktorn.se/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös Hiilaritietoiset ole Varpu Tavin ylläpitämä palsta? Olen joskus käynyt siellä lukemassa. Viihdearvo ei ollut yhtä korkea kuin karppaus.infossa.

   Näkemykseni pakkoruotsista löytyvät edellisestä postauksesta. Muistutan että olen kahtena kesänä maksanut veroni Ruotsiin. Lisäksi kokemukseni mukaan ruotsalaiset eivät edes tiedä, että Suomessa ruotsin opiskelu on pakollista.

   Poista
  2. Siis vain viihdyttääksesi itseäsi käyt jakamassa viisauttasi vääräuskoisten keskustelufoorumeilla?

   Poista
  3. Silmiinpistävää että käytät sanaa "vääräuskoiset". Nimittäin karppaus-foorumia seuratessa tulee väistämättä mieleen, että ruokavaliosta on tullut näille ihmisille uskonto: tehdään jako "meihin" ja "muihin", vakoillaan kaupassa muiden ostoksia jne. Tuntuu siltä kuin (ainakin joidenkin) karppaajien elämä pyörisi ruokavalion ympärillä.

   Keskustelupalstan tarkoitus on keskustelu, mielipiteiden vaihto, muiden kommentointi. Ja niinhän minä juuri tein, menemättä asiattomuuksiin. Enkä ole vieläkään saanut selitystä kirjoituskieltoon.

   Poista