perjantai 3. toukokuuta 2013

Avoin kirje Timo Jutilalle

Moi Juti!
 
Mitä äijä? Tajusin just, että tänään alkaa lätkän MM-kisat, joten et varmaan ehdi lukea tätä, mut kirjoitanpa kuitenkin. En ole oikein ehtinyt sisäistää, että taas on kotikisat. Kuljen päivittäin töihin Pasilan kautta, mutta kisaturisteja ei ole liiemmin näkynyt. Täytyy katsoa, mikä on meininki nyt, kun lähden 5 minuutin päästä töistä.

Katselin vähän tota teidän otteluohjelmaa. Siinä onkin heti kärkeen kova paikka, nimittäin Saksa on ollut viime vuosina Suomelle tiukka vastus ja voittanut "isoja" jääkiekkomaita (Venäjän 2011, USA:n 2010). Sitä paitsi Saksa on paska maa, kuten Seppo Räty jo muinoin totesi. Aikanaan kun olin vaihdossa Italiassa, huomasin että saksalaiset tytöt eivät olleet mitään kauneimpia.

Ranska, Itävalta ja Latvia teidän pitäisi kyllä voittaa helposti, vaikka todellisuudessa mitään "helppoja" pelejä ei olekaan. Joka tapauksessa uskoisin, että USA:ta ja Venäjää vastaan ratkaistaan sijoitukset ja otteluparit puolivälieriin. Ootko muuten huomannut, että MM-kisoissa 2007-2012 Suomi on kuudesta kerrasta neljästi kohdannut puolivälierissä USA:n? Se on mahdollista ja todennäköistä näissäkin kisoissa, jos Venäjä voittaa alkulohkon ja Slovakia tai Saksa jää neljänneksi. Mieluummin Slovakia, koska Saksa on paska maa.

Pakko muuten kysyä tähän väliin myös, että ootkos RILLANNU paljon??? Mun täytyy sanoa, että aika vähän tulee harrastettua grillitouhuja, osaksi varmaan siksi, etten syö punaista lihaa. Tosin matkustaessani Balkanilla olen syönyt aika usein grillattua kalaa. Ootkos muuten itse käynyt entisissä Jugoslavian maissa? Ainakin olet matkustellut paljon. Näin telkkarista sen tv-ohjelman, kun olit Ville Haapasalon vieraana Venäjällä ja yritit ostaa kaupasta ukrainalaista pontikkaa, mutta meinasitkin saada retkikeittimen. Heh, kyllä nauratti.

Katselen pelejä varmaan ihan vain kotisohvalla. Sports Academyssa oon joskus ollut kisakatsomossa, mutta siellä on aina niin täyttä eikä kunnolla näe screeniä enkä muutenkaan oikein tykkää tunnelmasta. Tampereella kuulemma Höyry Pub on loistava baari katsoa matseja. On käsittääkseni myös Tapparan pelaajien suosiossa. Ootkos käynyt siellä? Kävin itse Höyry Pubissa oluella viime syksynä. Vieressä istui Popedan entinen manageri, jolla on divari Satakunnankadulla.

Tähän loppuun toivotan onnea ja menestystä kisoihin ja mukavaa kevään jatkoa. Jos voitatte maailmanmestaruuden, niin koettakaa tällä kertaa ottaa vähän iisimmin sen viinan kanssa. Oli meinaan hieman noloa, kun teikäläinen oli viimeksi ihan pleksit.
 
t: Altti

PS. Laitan tähän vielä kuvan Sports Academyn miesten vessasta. Heh, siellä voi katsoa peliä samalla, kun kusee.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti