perjantai 23. marraskuuta 2012

Dojosta Terveysklubiin


Kolmisen vuotta sitten lääkäri Antti Heikkilä perusti sivuston nimeltään Dojolaiset. Kyseessä oli keskustelupalsta, johon liittyminen oli ilmaista ja jossa jokainen kirjoitteli omalla nimellään ja kuvallaan. Nyt Dojo on sulkeutumassa.

Dojolaiset kaatui omaan mahdottomuuteensa: Heikkilä ei tajunnut, että ihmisiä ei voi eikä kannata määrätä ajattelemaan tietyllä tavalla. Dojolaiset oli Heikkilän mukaan ”itsenäisesti ajattelevien ihmisten yhteisö”. Heikkilä kuitenkin määräsi, mitä ihmiset saivat ajatella ja sanoa ja juuri ne itsenäisesti ja kriittisesti ajattelevat potkittiin Dojolaisista pihalle. Koomisinta tässä kaikessa on se, että Heikkilä ei kestä minkäänlaista kritiikkiä, mutta kirjoittaa kuitenkin blogissaan: "Todellinen kehitys syntyy ajatusten ristiriidasta ja samanmielisyys johtaa helvettiin."

Suurin syy Dojolaisten sulkemiseen on se, että karppausbuumi on selvästi takanapäin. Kuluneen vuoden aikana keskustelu paitsi karppaus-foorumissa, niin myös Dojolaisissa on vähentynyt huomattavasti. Loppuaikoina reilusta kahdesta tuhannesta Dojon jäsenestä vain enää kymmenisen kirjoitti palstalle aktiivisesti.

Nyt Heikkilä on avannut uuden sivuston: Antti Heikkilän Terveysklubi. Terveysklubiin liittymällä pääsee kirjoittelemaan uuteen keskustelufoorumiin (Dojolaisista poiketen myös nimimerkillä), saa kahdesti kuukaudessa uutiskirjeen sekä pääsee lukemaan Heikkilän kirjoituksia ravinnosta, terveydestä sekä treenaamisesta. Aivan oikein, Heikkilän uusin lanseeraus on Pellinkitreeni®. Sivuston jäsenyys maksaa käsittämättömät 294 euroa vuodelta (vrt. Keventäjät 79 e / vuosi). Ote käyttöehdoista:


"Dojo Oy, Rasalas Oy tai Antti Heikkilä eivät miltään osin vastaa palvelun tai sen osien tai palvelun kautta saavutettavien muiden palveluiden sisällön oikeellisuudesta, luotettavuudesta, toimintavarmuudesta tai muista ominaisuuksista."


Lue myös: Antti Heikkilä onkin ovela.

 


37 kommenttia:

  1. Oletko koskaan tullut ajatelleesi niitä tuhansia ihmisiä, jotka oikeasti ovat parantuneet monista sairauksista ja voineet jättää lääkkeensä ja vihdoin alkaneet elää oikeaa elämää. Tässä on helppo haukkua karppausta kaikenmaailman buumiksi yms. Ne joilla on henkilökohtasta kokemusta, niinkuin itselläni, voi hyvinkin samaistua Antin mielipiteisiin. Kyllä muakin suututtaa karppauksen haukkuminen tai siis vähähiilihydraattisen ruokavalion. Ei se silti tarkoita sitä, ettei asiassa ole perää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni on todistetusti saanut pudotettua painoaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja kun paino putoaa, niin yleensä terveydentilakin paranee. Minua ihmetyttää se, miksi jotkut väittävät suomalaisten ylipainon syyksi virallisia ravitsemussuosituksia, joita ei edes noudateta.

      Heikkilän ongelma on se, että hän ei kestä kritiikkiä ja että toisaalta hänen teksteissään on lukuisia asiavirheitä ja jopa silkkaa tuubaa (tapaus mikroaaltouuni karkeimpana esimerkkinä).

      Poista
    2. Katsos kun ei täällä Suomessa ole lupa kansalaisen suuttua. "Kädet nyrkkiin taskuun ja syömään Puskan opein ja lääkkein!" Vaan kun onhan ihmisellä oikeus suuttua jos hänen tontille tullaan ja tonttiin kuuluu myös henkilökohtainen valinta esim. ravinnossa - DEMOKRATIOISSA sen saa tehdä jopa ilman leimautumista/vainoamista.

      Poista
    3. Olen tavannut Puskan kerran henk.koht. töiden puolesta. Herra ei mitenkään vakuuttanut eikä osannut vastata kysymykseeni. Puskan sanomiset eivät paljoa minua hetkauta eikä hän sanele, mitä minä syön. En kuitenkaan koe tarvetta lähteä rajoittamaan ruokavaliotani esim. jättämällä perunaa, riisiä tai pastaa pois lautaseltani.

      Poista
  2. En tiedä onko Heikkilän blogien jutuilla mitään pohjaa. Hän kirjoittaa uusimmassa "tiedotteessaan" että hän on hoitanut hyvällä menestyksellä vähähiilarisella ruokavaliolla Diabeetikoita -60 ja -70 luvulla!

    Tuo ei voi pitää millään paikkaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista potilaiden "menestystarinoista" todennäköisimmin suurin osa on tekaistuja (lue: Maarit Heikkilän kirjoittamia).

      Poista
    2. Fyysinen rutto, pandemia nimeltään Musta surma runteli Eurooppaa jo 1300-luvulla. Nykymaailmaa taitaa runnella henkinen rutto, joka leviää ihmisestä toiseen erilaisten ”kirppujen, rottien tai alttien” välityksellä? Henkistä ”mustaa surmaa” levittävät henkisesti köyhät egot.

      Poista
    3. Antti Heikkilä on itse vanhoissa kirjoituksissaan kertonut, että oli vielä 1990-luvulla virallisterveellisillä linjoilla. &0-luvulla Suomessa ei hoitanut vhh:lla potilaitaan kukaan (ainakaan julkisesti), 70-80-luvuilla Pertti Pakarinen ja Aki Loikkanen. Kyllä Heikkilän kääntymys tapahtui 90-luvun lopulla

      Poista
    4. Tuttava on ollut erikoistumassa samaan aikaan kuin Heikkilä,joka ei suinkaan ole puhunut ruokavaliosta siihen aikaan, koska hän lähti nopeasti valmistuttuaan erikoistumaan ortopediaan.

      Jos hän on hoitanut diabeetikoita 60-luvulla,hän on tehnyt sen hiukan päälle parikymppisenä opiskelijana. :D. Taitavat tuossa narsistin itsestään keksimät legendat puhua, eivät faktat.

      Poista
    5. ..."hoitanut hyvällä menestyksellä vähähiilarisella ruokavaliolla Diabeetikoita -60 ja -70 luvulla!
      Tuo ei voi pitää millään paikkaansa."

      Miksi ei voisi pitää paikkaansa? Minulla on hyllyssäni 1800-luvun lopulta oleva ruotsalainen terveydenhoitokirja, jossa diabeetikoille suositellaan nimenomaan hyvin rajallista päivittäistä hiilihydraattien saantia.

      Poista
    6. Ennen insuliinin keksimistä diabeetikot kuolivat parissa vuodessa. Puheet diabeteksen "menestyksekkäästä hoidosta" vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ovat täyttä tuubaa.

      http://www.med.uni-giessen.de/itr/history/inshist.html

      Poista
  3. Näinhän sitä ajatteli Altin tavoin vielä nuorena ollessa. Sitten saapui keski-ikä ja ikuinen taistelu kiloja, verenpainetta,väsymystä ym.ym. vastaan. Kiitos Antti Heikkilän se taistelu loppui neljä vuotta sitten. Nyt kroppa, veriarvot(mm.D-vit. taso), PÄÄ, ja kokonaisvaltainen olemus niin timmissä kunnossa että voisi tulla Altti viivalle lajissa kuin lajissa:), jos annat hieman ikätasoitusta. Heikkilä vaan ikäväkyllä on tiukka pisnismies vaikka bisnestä vastaan kovin sanoin hyökkääkin. Mutta omalla kohdalla vaan niin pirun oikeassa. Tietysti hyvä jos voi ns. 'syödä mitä tahansa' ilman oirehtimisia mutta koskaan en ole itse syönyt niin hyvin kuin tällähetkellä eli ei luojan kiitos tarvitse syödä 'mitä tahansa'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi kannattaakin ottaa liikunta elämäntavaksi pienestä pitäen, niin ei tule noita ongelmia.

      Poista
  4. Tunnen useita koko ikänsä enemmän ja vielä enemmän liikkuneita joilla iän myötä aivan samoja ongelmia liikakiloja lukuun ottamatta. Mistähän moinen voisi johtua? Altti hoi oppia ikä kaikki...vai pillereillähän vaivat voitetaan?

    VastaaPoista
  5. Tämä Altti tarjoaa Puskan ja Fogelhomin tavoin liikuntaa lääkkeeksi kaikkeen ja taisi keväälläkin kivenkovaa väittää, että Raakel Lignell laihtui liikkumalla. Terveysklubin etusivulla Raakel kertoo laihtuneensa Antin Ravinto & Terveys-kirjan avulla.
    Hopi, hopi, Antin hoitoon Terveysklubiin, jotta et tule huru-ukoksi nuorella iälläsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lukenut Lignellin blogia. Hänen painonpudotuksessaan ratkaisevinta oli liikunnan lisääminen ja herkkujen ym. turhan jättäminen/vähentäminen. Lignell sai apua painonpudotukseen Heikkilän kirjoista, muttei kertomansa syömisen perusteella noudata Pellinkidieettiä.

      Antti Heikkilä on sanonut, että sitä joko on VHH:lla tai ei ole kuten nainenkin joko on raskaana tai ei ole - ei voi olla vain "vähän" raskaana tai VHH:lla. Tällä logiikalla Lignell ei siis ole VHH:lla. Tietty kirjakauppias haluaa väittää toista.

      Poista
  6. Lignell itse kirjoittaa Terveysklubin etusivulla, miten kaikki tapahtui. Aivosi tarvitsevat oikeita rasvoja. Seuraavaksi todennäköisesti väität, että Heikkilä itse on väsännyt Lignellin kirjoituksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä lukenut Lignellin blogista, "miten kaikki tapahtui" ja olen myös myöntänyt, että VHH-ruokavaliolla ja myös Pellinkidieetillä voi laihduttaa. Mutta se ei kuitenkaan ole ainoa keino. Ystäväni laihdutti 30 kiloa ihan vain jättämällä roskaruuat, herkut ym. ja aloittamalla lenkkeilyn. Hänen vaimollaan on blogi, jonka nimessä kiteytyy olennaisin. Ei kannata lukea, jos kokee liikunnan vastenmieliseksi:

      http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/

      Poista
  7. Ja ikää alle 30... Sata varmasti kun jatkaa tuota seuraavat 20v. niin ainakin pää pehmenee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mitäköhän siitä seuraa, kun läträä rasvan kanssa 20 vuotta. Atkins oli kuollessaan sydänvikainen ja painoi 117 kiloa.

      Poista
    2. Tilasi ja tilanteesi on yksinkertaisesti säälittävä!

      Poista
  8. Kyllä toi hinta on jotain käsittämätöntä. Kaikilla ei ole rahaa kuin lääkäreillä.
    Eikä tuo sisältökään nyt ihan kovin houkutteleva ole.
    Heikkilän treeni ohjelma on ihan hupaisa, mutta ihan turha. Netissä on ilmaiseksi saatavilla vastaavaa tietoa yltäkyllin. Mutta, jos treeniohjelma on suunnattu +70 vuotiaille niin jotenkin ymmärrän.

    Sääli, että hyvä asia on näin vesitetty, Heikkilä oli ennen ihan hyvä jätkä, mutta onko tämä Maarit sitten laittanut sen tälläiseksi elitistiseksi tyypiksi joka nykyään on.

    Ja ne treenivihjeet siinä Studio55:ssa olivat toivottavasti pahaa unta. Niin hupaisia olivat.

    VastaaPoista
  9. Antti itse on todennut, että kiima ja kateus ovat kaksi kantavaa voimaa tässä maassa. Altin lukijoilla taitaa lerputtaa pahasti.

    VastaaPoista
  10. Antti ei ole ex-ortopedi vaan ortopedi, joka ottaa edelleen potilaita vastaan. VHH:lla nääs jaksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaksamisesta en tiedä, ainakin taannoisen Studio55-ohjelman jumppatuokion perusteella Heikkilä on rapakunnossa, jos vertaan esim. niihin 70-vuotiaisiin miehiin, joiden kanssa käyn pelaamassa lentopalloa.

      Poista
    2. Kaikille Puskan ja muiden väärien profeettojen retkuun menneille:


      http://www.youtube.com/watch?v=34di3AZaLF4&feature=watch-vrec

      Poista
  11. Hölmöläiset voisivat lukea raamattua. Sieltä selviää, että nykymaailman on paha kuin Baabel, jonne meidät on ohjattu nukkehallitusten ja rahaeliitin toimesta erilaisiin orjuuksiin.
    Jos orjuudesta haluaa vapaaksi toimii Jer.51:6 yhä: ”Paetkaa Baabelista ja pelastakoon kukin henkensä, älkää hukkuko sen syntiin….”

    VastaaPoista
  12. Luulen että ton sivuston idea on yksinkertaisesti vaan se, että ne jotka oikeasti haluaa kuunnella oikeaa tietoa antti heikkilältä, saa sen vaivatta. Koska netti on ihan täynnä paskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ongelmana on se, että Heikkilän kirjoitukset sisältävät paljon silkkaa paskaa, räikein esimerkki lienee postaus mikroaaltouunin vaaroista, jossa Heikkilä käytti lähteenään amerikkalaisen koulutytön kotitehtävää ja vieläpä jäi kiinni valheesta väittäessään itse tehneensä kokeen.

      Poista
  13. Miksi ihmeessä jonkun ulkopuolisen on "suodatettava" netissä tarjottava tieto ja tarjoiltava se siistittynä ja omia tarkoitusperiä palvelevaan muotoon.

    On selkeästi aika imeä ydinluutkin Dojolauman ja muun lampaita muistuttavien perässähiihtäjien samanmielisestä joukosta.

    VastaaPoista
  14. Tavallisen ihmisen on aika vaikea yrittää etsiä tietoa koska niin paljon provoillaan ja kusetetaan tahallaan. Antti Heikkilä on lääkäri,jolla on ruokavaliosta kliinistä kokemusta about parista tuhannesta potilaasta. Itse kyllä uskon näitä "ihmeparanemisia" koska itse olen todennut asian olevan juuri niin kuin antti sanoo. mutta miksi muut on niin vauhkona asiasta..? Hinnalla Antti luultavasti haluaa turhat vaklaajat pois sivuiltaan. Ja jos joku 300e imee ydinluutkin ni ei hyvin mene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heikkilä kirjoittaa niin paljon silkkaa paskaa, että häntä ei kannattaisi käyttää ainoana tietolähteenä.

      Poista
    2. Heikkilällä on hyvin opittu vanha itämainen ansaintalogiikka:
      Lääkärille maksetaan siitä että asiakas pysyy hänen neuvoillaan terveenä. Jos asiakas sairastuu, maksu loppuu.

      Poista
  15. kirjottaa mitä kirjoitaa.. Kannattaa myös kokeilla ennen kun alkaa soopaamaan! Hyvä olo 4-ever<3

    VastaaPoista
  16. Suosittelen Altille hoitoon hakeutumista...

    VastaaPoista
  17. Vaikka Antti voisikin olla narsisti, ei se tarkoita sitä, ettei hän voisi joissain asioissa olla oikeassa. Ovathan Einstein ja monet muut "nerot" olleet Aspergereitä, jotka esimerkiksi Helsingin Sanomat dis-informaatiollaan yhdisti koulusurmaajiksi.

    Todelliset viisaat kyseenalaistavat ja kysyvät, tyhmät uskovat kaiken heille opetetun/kerrotun.

    VHH:ssa piilee viisautta, sillä niin moni sillä on parantunut. Syynä ei voi olla painon lasku, esimerkkinä verenpaineen lasku heti ensimmäisen ketoosiviikon jälkeen.

    Mutta kenelle VHH sopii onkin eri asia. Ravitsemustiedehän on pseudotiedettä jos mititään asioita genetiikan kannalta, eli tarkemmin nutrigenomiikan ja nutriepigenomiikan kannalta. Ihmistä kun ei voida vakioida siten kuin jotain banaanikärpästä. Esimerkkinä stressihormonit (glukokortikoidit) vaikkapa sv-taudeissa on merkittävästi suurempi tekijä kuin rasvan laatu. Saman näkökulman kannalta järjetön liikuntakin on typerää, sillä silloin kun kortisoli lähtee nousuun, tekee se enemmän tuhoja elimistössä kuin sohvalla löhöäminen. Sitäpaitsi, on todistettu, että HIT (High Intesity Training) tietyille genotyypeille, jossa kuntopyörää poljetaan täysillä 3 x 30 sekuntia päivittäin, on yhtä tehokasta veren lipidien ja hapenoton kannalta kuin 1,5h kävelylenkki päivittäin.

    Evoluutiota kun mietitään, lepäilimme talvikaudet poltellen läskeissämme ollutta energiavarantoa ja kesäisin palautimme energiavarantojamme. Rasvasolukolla oli merkitystä samaan tapaan kuin karhuilla, eli kesällä syötiin energiavarastot täyteen jotta selvisimme talven yli (syömisen kiihdyttäjänä, eli kylläisyyshormoni leptiinin blokkaajana satokausina saatujen marjojen ja hedelmien fruktoosi).

    Eli toisille VHH tai Antin dieetit voivat toimia ja olla heidän genetiikalleen sopivia, toisille taas järjetön hiilihydraattien mussutus voi olla sopivampaa. Tosin kehon homeostaasin (eli hormonitasapainon jne) kannalta en voi tajuta miten minkä tahansa ravintoaineen liikakäyttö adaptoituisi: luulisi hiilihydraattienkin suosimisen nimenomaan aiheuttavan liikaa kuormaa insuliinituotannolle, josta syystä haiman mitokondriotkin pettävät (samalla kun rasvasolujen insuliinireseptorit on ajettu alas).

    Lisäksi pitää muistaa, että uusien sukupolvien genetiikka (tai aktiiviset geenit) voivat olla, kiitos lisäaineiden sun muun "paskan", täysin erilaiset kuin meidän vanhempien.

    Elämä hakee kyllä polkunsa ja on turha syyllistää ketään, sillä evoluutiossahan ne selviävät, jotka tähän maailmaan parhaiten soveltuvat. Lihavuuskin, kuten syövät, ovat vain luonnon keino kokeilla eri ihmisvariaatioita luontoon.

    Vaikka Anttia onkin kiva haukkua, kiitos hänen ristiriitaisen persoonansa, on fiksumpaa antaa hänen rahastaa niitä ihmisiä, jotka eivät muuten tietoa netistä löydä. Saapahan valtio verotuloja ja ihmiset jotain kokeilemista ruokavaliossaan.

    P.S. se Antin mikroaaltouunijuttu on siinä mielessä fiksu, että ilman vettä kuumentamisessa sokerit yhdistyvät proteiineihin, muodostuu ns. AGE-tuotteita (glykaatio) jotka ovat oikeasti syöpää aiheuttavia.

    VastaaPoista