tiistai 24. huhtikuuta 2012

Altin päivä

Tänään on Altin päivä. Vuodesta 1900 tähän päivään on nimi Altti annettu yhteensä 1400 suomalaiselle. Altti oli suosituimmillaan viime vuosisadan alkupuolella. Viimeisen 50 vuoden aikana noin 500 suomalaista on saanut etunimekseen Altti. Lisäksi 69:llä suomalaisella on Altti sukunimenä.

Tunnetuimpia Altteja lienevät taidehistorioitsija Altti Kuusamo, seiväshyppääjä Altti Alarotu, kirjailija-toimittaja Altti Holmroos sekä viime vuonna kuollut Keski-Pohjanmaan maakuntajohtaja Altti Seikkula, joka toimi Esko Ahon ollessa pääministerinä tämän erityisavustajana 1991-95.

5 kommenttia:

 1. Oikein hyvää Altinpäivää. Olkoon se Altin päivä!

  VastaaPoista
 2. Jos nyt joku jostain aivan käsittämättömästä syystä haluaisi selvittää rotannaamaisen bloggaajan henkilöllisyyden, niin onhan tuossa tuota läpikäytävää. Nimet ja osoitteet saa väestörekisterin nettipalvelusta. Hinnaksi tulee 1430 x 1,23 euroa. Mutta sitten siitä listasta täytyisi vielä osata valita se oikea. Ja ainahan on olemassa sekin mahdollisuus, ettei bloggaajan oikea nimi olekaan Altti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten voi heittäytyä vainoharhaiseksi ja kuvitella, että minä olen Anja Bessonoff, Christer Sundqvist tai kuka milloinkin.

   Poista
  2. Miettiä pitää, kun ei Altista ole kertomaan totuutta. Altti alias Albert eli Adalbert "aateluudella loistava" taitaa halutakin pysyä tuntemattomana. Mutta miksi ihmeessä? Onhan toki rohkeaa aloittaa oma blogi, mutta jos ei uskalla edes henkilöllisyyttään paljastaa, kertoo se jo aika lailla blogin pitäjästä ja blogin aiheista, eikö?

   Poista
  3. Tai sitten vain ei halua, että kaiken maailman hullut (kuten Maarit Heikkilä) esim. soittelevat työnantajalleni tai muuten vain alkavat levittää perättömiä huhuja netissä.

   Poista