lauantai 3. maaliskuuta 2012

Pussikaljaelokuva

Pussikaljaelokuva on viime vuoden syyskuussa julkaistu, Mikko Rimmisen Pussikaljaromaaniin perustuva elokuva. Luettuani arvioita tiesin jo entuudestaan, että Pussikaljaelokuvassa ei ole mitään varsinaista juonta, vaan että se kuvaa kolmen ystävyksen yhden päivän tapahtumat Helsingin Kalliossa. Halusin nähdä elokuvan ensisijaisesti siksi, koska asuin kolmisen vuotta Kalliossa, vieläpä juuri silloin, kun elokuva filmattiin.

Pussikaljaelokuvan tapahtumat sijoittuvat lähinnä akselille TorkkelinmäkiHelsinginkatuVaasankatu. Varsinkin hesarin tunnelmat on taltioitu autenttisesti ja mieleen muistuu kesäiset kauppareissut Vaasanaukion S-Markettiin.

Pussikaljaelokuvassa ei tapahdu juuri mitään. Kolme päähenkilöä lähinnä hengailevat, istuvat Kustaa Vaasan terassilla, juovat pussikaljaa Torkkelinpuistossa, vikittelevät tyttöjä, juoksevat pakoon poliiseja, saavat tarkastusmaksun pummilla matkustamisesta, istuvat iltaa Heinähatussa... ja sitten elokuva päättyy. 

Vaikka Pussikaljaelokuva etenee suht luontevasti, ei se ole millään lailla mukaansa tempaava. Ainakaan itselleni ei tullut elokuvan jälkeen ikävä Kallioon eikä alkanut tehdä mieli pussikaljaa.


 

2 kommenttia:

  1. Samanlainen tuntuma jäi taannoin Pussikaljaromaanista, jota lukiessa mullekin Torkkelinmäki-Harju -akseli oli varsin ajankohtainen. Kesken jäi, kun eihän siinä tapahtunut mitään. Varmaan tosi hyvä romaani samassa mielessä kuin joku Alastalon salissa mutta ei mun juttu. Sen sijaan Kustaa Vaasan tapainen baarien nimeämislogiikka on!

    VastaaPoista
  2. Ei ollut hyvä elokuva.Alkusta katsoin ja tulin siihen tulokseen että ei ole minun elokuva.

    VastaaPoista