Opiskelin yliopistossa pääaineena filosofiaa. Yksi filosofian keskeisimpiä kysymyksiä on: mitä on tieto? Miten voimme olla varmoja, että tiedämme jotain? Mitkä ovat kiistattoman tiedon kriteerit?
Sokrates sanoi, että viisain on se, joka tietää, ettei tiedä mitään. Nykyaikaisen filosofian perustajaksi luonnehdittu ranskalainen rationalisti Descartes totesi, että ihminen, joka epäilee kaikkea mahdollista, voi olla epäillessään kuitenkin varma ajattelevan substanssin olemassaolosta, sillä ilman sitä ei olisi itse epäilyäkään. ”Ajattelen, siis olen olemassa.”
Skeptismi on muodissa nykypäivänä: 9/11 iskut olivat todellisuudessa Yhdysvaltain hallinnon salaliitto saada perusteet Irakin sodalle. Kuulentoa ei oikeasti tapahtunut, vaan kyseessä oli Stanley Kubrickin avulla toteutettu Kylmän sodan aikainen huijaus. Ravintosuositukset ajavat ainoastaan elintarviketeollisuuden ja Pekka Puskan intressejä. Ilmastonmuutos on täysin keksitty juttu. Yksi aikamme suurimpia kusetuksia on kuitenkin se, että Spede olisi muka kuollut.
Paljon suuria nimiä yhdessä postauksessa...
VastaaPoista