sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Salzburgin suklaakakku



















Leipominen on mielestäni erinomainen tapa antaa aikaa itselleen ja omille ajatuksilleen. Leipomalla oppii tuntemaan itsensä paremmin, saa mielenrauhaa ja myös hyvää suuhun pantavaa! Kakkujen leipominen on suuri intohimoni ja ajattelinkin jakaa kaikille pikku herkuttelijoille aivan ihanan itse laatimani kakkureseptin:


200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
1 dl itävaltalaista omenabrandya (Reisetbauer Apfelbrand)
tomusokeria

Vaahdota sulatettu voi sokerin kanssa ja lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinan joukkoon sekoittaen samalla. Raasta suklaa ja lisää lopuksi yhdessä kerman ja omenabrandyn kanssa. Voitele kakkuvuoka ja paista uunin alatasossa 175 asteessa 60 minuuttia. Maut ovat parhaimmillaan kahden vuorokauden kuluttua. Ennen tarjoilua ripottele päälle tomusokeria. Nauti hyvän kahvin kanssa mukavassa seurassa!

3 kommenttia:

  1. Hitsi kun mä en voi syödä tuollaisia kun mä karppaan.

    VastaaPoista
  2. Tosta voi helposti jättää sokerin ja vehniksen pois ja laittaa tilalle vaikka pähkinöitä ja pisaran hunajaa.

    VastaaPoista