perjantai 5. toukokuuta 2017

Muistoja PC-peleistä

Muistelin taannoin blogissani C64-pelejä, joita pelailtiin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun vaihteessa. Nyt ajattelin muistella legendaarisimpia pelejä, joita pelattiin 1990-luvun alussa PC:llä. Meillä ei ollut kotona PC:tä, mutta kaverini luona oli sen ajan mittapuulla ilmeisen pätevä kone, jonka äärellä saattoi vierähtää tuntikausia.


Rampart (1990)
Peli jossa sekuntikelloa vastaan rakennetaan linnoitusta ja ammutaan joko tietokoneen laivoja ja maihinnousseita vastustajia tai toisen pelaajan linnoitusta ja sitten taas yritetään korjata vauriot ennen ajan umpeutumista.

Lemmings (1990)
Omaperäinen ja varsin yksinkertainen peli, jossa ohjataan pikkuisia ukkeleita erilaisten ratojen läpi antamalla näille erilaisia komentoja. Joskus lyötiin leikiksi, ohjattiin lemmingsit kulkemaan johonkin kohtaan edestakas, laitettiin itsetuhokäsky tms. ja sen jälkeen katsottiin, kun ne pikku olennot räjähtelemällä yksi toisensa jälkeen porasivat maahan reijän.F-117A Nighthawk Stealth Fighter 2.0 (1991)
Hävittäjäpeli jossa suoritetaan erilaisia tehtäviä maailmanpoliittisesti mielenkiintoisissa paikoissa mm. Kuubassa, Pohjois-Koreassa, Lähi-idässä ja Euroopan silloisten Varsovan liiton maissa. Tässäkin pelissä tuli välillä pelleiltyä kunnolla mm. hyppäämällä heittoistuimella suoraan johonkin palatsiin Irakissa.

Alone In The Dark (1992)
Vaikuttava 3D-grafiikkaan perustunut kauhupeli, jonka hyytävä tunnelma vei mukanaan. Muistaakseni näin joskus peliin liittyviä painajaisia.

Wolfenstein 3 D (1992)
Todellinen klassikko, ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jossa seikkaillaan natsiajan Saksassa. Pelasimme tätä siten, että kaverini ohjasi ja minä ammuin ja availin ovia. Suosikkimme oli yksi sokkelomainen rata, jossa lähdimme päävastustajaa pakoon ja aina pelästyttiin, kun se yllätti jonkun nurkan takaa. Wolfensteinia voi pelata tällä nettisivulla.

DooM (1993)
Kehittyneempi ensimmäisen persoonan peli, jossa räiskitään zombieita ja muita örkkejä mm. Marsin kuussa. Tähän peliin saatiin jostain koodit, joiden avulla pystyi kulkemaan seinien läpi ja muuttumaan näkymättömäksi.

Day Of The Tentacle (1993)
Seikkailupeli jossa sarjakuvamaiset hahmot liikkuvat kolmessa eli ajassa, yksi nykyhetkessä, yksi 200 vuotta sitten menneisyydessä ja yksi 200 vuoden päässä tulevaisuudessa. Tästä pelistä jäi mieleen monia hokemia.NHL Hockey (1993)
NHL-pelisarjan ensimmäinen peli, jota pelattiin PC:llä. Pelissä oli kauden 1992-93 joukkueet ja mm. tulokaskauttaan pelaava Teemu Selänne. Pelasimme kaverini kanssa samassa joukkueessa ja useimmiten New York Rangersilla. Tutkaparimme ykköskentässä oli Messier-Tikkanen.

SimCity 2000 (1994)
Kaupunginrakennuspeli jossa muokkailtiin karttaa ja yritettiin tehdä mitä esteettisempiä sommitelmia. Metrojen rakentaminen oli yleensä tuskallista, minkä vuoksi metropysäkit ja -kartat suunniteltiin yleensä hyvin varhaisessa vaiheessa kuin myös moottoritiet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti