keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Ultra Bra -muistoja

Ultra Bra ilmoitti tänään tekevänsä kolme festarikeikkaa ensi kesänä. Uutinen herättää nostalgisia fiiliksiä ja sen vuoksi päädyin taas muistelemaan hieman menneitä.

Kuulin Ultra Brata ensimmäisiä kertoja todennäköisesti vuonna 1998, jolloin "Sinä lähdit pois" oli iso hitti. En erityisemmin pitänyt biisistä, joskaan ei se minussa herättänyt mitään negatiivisiakaan tunteita. Lukion itsenäisyyspäivän juhlassa soitimme "Savanni nukahtaa".

Ultra Bra julkaisi kolmannen levynsä Kalifornia keväällä 1999 samoihin aikoihin kuin osallistuin ylioppilaskirjoituksiin. Levy oli listaykkönen viisi viikkoa putkeen kunnes Don Huonojen "Tähti" syrjäytti sen. "Kirjoituksia"-musiikkivideo pyöri usein Jyrki-ohjelmassa ja muistan diggailleeni siitä. Silloinen tyttöystäväni kuunteli Kalifornia-levyä, aloin tykästyä sen biiseihin ja lopulta lainasin levyn ja nauhoitin itselleni kasetille. Lukion kevätjuhlassa musiikin kurssin porukka esitti "Jäätelöauton".

Provinssirockissa olin katsomassa Ultra Bran keikkaa päälavalla ja toteamassa, että yhtye oli festarien helteisessä kesäpäivässä ihan dynamiittia. Erityisesti on jäänyt viimeisenä soitettu "Hauki". Provinssin jälkeen Kalifornia oli itselläni kesän kuunnelluimpia levyjä.Keväällä 2000 Ultra Bra oli jälleen kiertueella ja lähdettiin huhtikuun lopulla kavereiden kanssa keikalle Turun Kårenille. Kesällä näin Ultra Bran jälleen Provinssissa, tällä kertaa saarilavalla ja tunnelma oli korkealla. Lokakuussa Ultra Bra julkaisi uuden albumin Vesireittejä ja muistan, kuinka kaveri oli ostanut sen julkaisupäivänä ja tuli luokseni soittamaan levyä.

Kesällä 2001 näin Ultra Bran kolmannen kerran Provinssissa, muistaakseni perjantain viimeisenä esiintyjänä pikkutunneilla. Keikalta ei ole mainittavia muistikuvia, mutta yhden valokuvan olin ottanut. Viikon päästä olin Ultra Bran keikalla Raumanmeren Juhannuksessa. Kesän jälkeen Ultra Bra ilmoitti lopettavansa ja yritin saada lipun vielä syyskuun keikalle Turkuun, mutta myöhästyin, kun se olikin jo loppuunmyyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti