torstai 10. tammikuuta 2013

John Deacon – valokeilan ulkopuolella


















Queen oli neljän luovan neron yhtye. Freddie Mercury oli laulajana ja karismaattisena esiintyjänä omaa luokkaansa, kitaristi Brian May loi uniikin soittotyylin moniäänisine sooloineen ja rumpali Roger Taylor osallistui Mercuryn ja Mayn kanssa huikeisiin lauluharmonioihin, jotka olivat tunnusomaisia Queenille. Basisti John Deacon oli Queenin syrjään vetäytyvin jäsen, jonka ansiot jäävät helposti pimentoon.

Freddie Mercuryn kuoleman jälkeen Deacon on pysytellyt poissa julkisuudesta. Vanhoissa Queenia käsitelleissä dokumenteissa häntä harvemmin kuulee äänessä. Yhtyeen vuoden 1986 Budapestin konserttia käsitelleessä dokumentissa on harvinaislaatuinen ja mieleenpainuva kohtaus, jossa Deacon juttelee pienen tytön kanssa Tonavan varrella.

Soittajana John Deacon on häkellyttävä. Hänen bassokulkunsa varsinkin Queenin 70-luvun tuotannossa ovat kaikkea muuta kuin tavanomaisia. Vaikka Deacon sävelsi vähän, hän teki monia Queen-klassikoita kuten You're My Best Friend ja I Want To Break Free sekä bändin soitetumman radiohitin Another One Bites the Dust. Oma suosikkini Deaconin sävellyksistä on toiveikas Spread Your Wings



2 kommenttia:

  1. Mielestäni on kurjaa, kun Queenistä tiedetään Freddie Mercury eikä muita jäseniä oikein huomioida. Kiitos kun kirjoitit Deaconista, oli mukava lukea :)

    VastaaPoista
  2. john tosiaan jäi mielellään taka-alalle, mutta se ei vähennä hänen panostaan bändiin, pikemminkin tekee miehestä sympaattisemman ja fiksumman kuvan, itse oon kyllästynyt rokkikukkojen rokkikukkoiluun!

    VastaaPoista