maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kohti kesäkuntoa

Sain tänään labratulokset, joista pientä yhteenvetoa:
 
Kokonaiskolesteroli 3,9 mmol/l
Hyvä/huono kolesteroli 1,13/2,4 mmol/l
Triglyseridirasva 0,75 mmol/l

Hemoglobiini 154 g/l
Paastoverensokeri 4,8 mmol/l
 

Hyvien arvojen taustalla on terveet elämäntavat, monipuolinen ruokavalio, kasviksia ja hyviä rasvoja sekä tietysti liikunta säännöllisenä elämäntapana. Pitkän talven jälkeen on juoksukausikin lähtemässä kunnolla käyntiin. Olen parhaillaan mitoissa 190cm/91kg ja tarkoitus olisi ehtiä vielä rantakuntoon ennen kesää. Tästä lähdetään:
 
 
 
 

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Sauli Säilä & Soturit comeback

Sauli Säilä & Soturit tekee kesällä 10-vuotisjuhlakeikan. Orkesteri esiintyy elokuussa perinteisellä Kruustock-festivaalilla.
- Aika oli niin sanotusti kypsä, kun on tässä vuosien varrella saanut etäisyyttä menneisyyteensä, luonnehtii laulusolisti Säilä.
- Tauon jälkeen näkee asiat eri perspektiivistä, jolloin tulokulma koko touhuun on hieman erilainen.
 
Sauli Säilä & Soturit perustettiin keväällä 2003. Ensimmäisen keikkansa yhtye teki ylioppilasjuhlissa kesäkuun alussa. Viimeiseksi esiintymiseksi jäi Hyvän mielen joulukonsertti 2005, jonka jälkeen Sauli keskittyi soolouraansa.
- Jossain vaiheessa koin ajautuneeni taiteelliseen umpikujaan ja halusin kokeilla siipiäni vapaana yhtyekokoonpanon kahleista, Säilä kertoo.
 
Soturit soitti reilun parin vuoden aikana legendaarisia keikkoja muun muassa Turun Ylioppilaskylän Three Beers -pubissa sekä Satakuntalais-Hämäläisen Osakunnan tiloissa Sosiksella. Tulevasta comeback-keikasta Säilä ei suostu sen tarkemmin puhumaan, mutta paljastaa, että setti koostuu Sotureiden esittämistä ikivihreistä sekä Säilän omista kappaleista. Harjoittelulle ei uhrata liiaksi aikaa.
- Lahjattomat treenaa paitsi Sauli Säilä ja Soturit, Säilä toteaa.













 

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Rauman Lukon vaiherikas kausi 2012-13

Kirjoitin alkusyksystä postauksen otsikolla "Nouseeko Lukko?", kun Lukko oli hävinnyt kauden kuusi ensimmäistä otteluaan putkeen. Ennustin että Lukko taistelee keväällä kymmenennestä sijasta ts. pääsystä Villi kortti -kierrokselle.

Noiden kuuden tappion jälkeen Lukko sai apuja NHL:stä, kun tanskalaiset Mikkel Bödker, Frans Nielsen ja Philip Larsen saapuivat vahvistamaan miehistöä. Juuttien merkitystä joukkueelle ei voi vähätellä: Bödker dominoi kentillä suveneeristi ja olisi koko kauden pelanneena voittanut SM-liigan maalipörssin kevyesti. Nielsen syötti monet Bödkerin maaleista ja Larsen puolestaan oli monesti joukkueen MVP.

Kun miehet jättivät Lukon tammikuussa, ennustettiin raumalaisille totaalista mahalaskua. Toisin kävi: Lukko yltyi voittoputkeen ja nousi parhaimmillaan runkosarjassa viidenneksi. Yhdessä vaiheessa kautta Lukolla oli SM-liigan joukkueista eniten 3 pisteen voittoja.

Helmikuun ja maaottelutauon koittaessa joukkue taantui ja surkeimmillaan Lukko hävisi kotonaan Ässille 0-4, KalPalle 0-5 ja runkosarjan päätösottelussa SaiPalle 0-4. Runkosarjan lopussa Lukko oli kuntopuntarissa liigan huonoimpia joukkueita eikä moni odottanut raumalaisilta paljoakaan säälipleijareissa Kärppiä vastaan.

Ensimmäisessä ns. Villi kortti -kierroksen ottelussa Oulussa Lukko meni yllätyksellisesti 1. erässä 3-0 johtoon. Vaikka Kärpät tuli vielä tasoihin, Lukko voitti ottelun niukasti 5-4. Raumalla pelattu toinen ottelu meni Kärpille, minkä jälkeen pelattiin ratkaiseva kolmas ottelu Oulussa, joka meni jatkoerään. Kärppien rangaistuslaukauksen ja läpiajon jälkeen Lukko vei lopulta voiton, kun Matt Generousin siniviivalta ampuma roikku löysi pelaajaruuhkan läpi tiensä maaliin.

Puolivälierissä Lukko sai vastaansa mestarisuosikki Jokerit, joka voitti ensimmäisen ottelun 3-0. Toisessa ottelussa Raumalla Lukon portugalilais-kanadalainen Justin Azevedo iski kolme maalia ja Lukko voitti 5-2. Kolmannessa ottelussa Helsingissä Lukko taisteli 1-3 -tappioasemasta tasoihin ja jatkoerässä Lauri Tukosen maalilla voittoon. Kun Lukko voitti perään Raumalla niukasti 2-1, oli ottelusarja katkolla Helsingissä pelatussa viidennessä ottelussa. Jokerit kuitenkin voitti 5-2 ja moni epäili Lukon liidon loppuneen. Kuitenkin Raumalla pelatussa kuudennessa puolivälierässä Lukko meni jo 1. erässä 3-0 -johtoon, voitti lopulta 3-1 ja eteni sensaatiomaisesti välieriin pudottaen SM-liigan kaikkien aikojen kalleimman joukkueen jatkosta.

Välierissä Lukko sai vastaansa Tapparan. Kaksi ensimmäistä ottelua olivat tiukkoja ja Tappara voitti jatkoerissä, kummallakin kertaa ylivoimalla Lukon otettua heti jatkoerän alkuun hölmön jäähyn. Lukko johti toista ottelua 3-1, mutta sen jälkeen Lukon energia ja vauhti loppui ja se pelasi yli kymmenen erää tekemättä maalia häviten semifinaalisarjan lisäksi pronssiottelussa JYP:ille.

Lukon lopullinen sijoitus neljäs on periaatteessa hyvä. Joukkueen pelaajabudjetti oli liigan kolmanneksi suurin. Vaikka runkosarja menikin tammikuuta lukuun ottamatta penkin alle, Lukko pudotti kevään ratkaisupeleissä Kärpät ja Jokerit, mitä voidaan pitää huikeana saavutuksena. Suurimmat yllättäjät olivat Azevedo sekä maaliennätyksensä tehtaillut Teemu Nurmi. Eniten floppasivat Kimmo Koskenkorva, Juhani Jasu sekä suurin odotuksin toiseen kauteensa lähtenyt ranskalainen Charles Bertrand.















Lukon tanskalaiset NHL-vahvistukset: Philip Larsen, Frans Nielsen, Mikkel Bödker.

torstai 4. huhtikuuta 2013

Rahan hankkimista itseään myymällä

Viime vuosina on uutisoitu muutamaan otteeseen siitä, kuinka opiskelijat rahapulassa myyvät itseään. Ajattelinkin olla rohkea ja kertoa omakohtaisista kokemuksistani.
 
Opiskeluaikana teki ajoittain tiukkaa: opintotuki oli pieni, vuokra ja puhelinlasku maksettavana ja lisäksi piti riittää rahaa ruokaan, vaatteisiin ja bilettämiseen. Rahapulassa ajauduin tanssiorkesterikuvioihin.
 
Moni kaltaiseni nuori ja komea mies soittaa humppaa. Käytännössä se ei vaadi paljoa tanssiorkesterissa riittää, kun hallitsee jonkin soittimen auttavasti. Itse olen soittanut kitaraa 6-vuotiaasta saakka eli soittaisin Metsäkukkia vaikka kädet selän taakse sidottuina.
 
Vaikeinta tanssiorkesterissa soittamisessa oli se, kun täytyi näyttää siltä kuin nauttisi siitä. Esiintyessä on lavalla ihmisten katseiden kohteena ja siellä täytyy hymyillä ja viihdyttää kuulijoita. Pahinta oli kuitenkin häpeä ja peittely kavereille ei voinut kertoa, mitä tekee viikonloppuisin.
 
Useimmiten tanssiorkesterin keikoista suoriutui, kun ei miettinyt asiaa, vaan hoiti hommat rutiinilla. Ajan myötä humpan veivaamiseen myös turtui eikä se tuntunut enää miltään. Kuitenkin joskus teki pahaa, kun tilaajien toivomukset olivat epämiellyttäviä ja suorastaan vastenmielisiä: jenkkaa, polkkaa, sota-ajan lauluja, joskus jopa Yölintua.

Keikoista selvisi hammasta purren, teennäinen hymy kasvoilla päällimäisenä ajatuksena, että tästähän kuitenkin maksetaan. Monesti tilaajina oli ns. "vakioasiakkaita", joita ei kiinnostanut se, nautimmeko soittamisesta. Heille riitti, että hoidimme hommamme sovitusti ja että kuulijat ja tanssijat olivat tyytyväisiä.
 
Kun sitten valmistuin yliopistosta ja aloin etsiä töitä, minua kyseltiin koesoittoihin Unelmavävyt-nimiseen tanssiorkesteriin. Kieltäydyin kauniisti, sillä tiesin, että jos sille tielle lähtisin, tulevaisuuteni olisi tuhoon tuomittu. Jotkut voivat soittaa humppaa työkseen, minä en. En kestäisi elämää täynnä itseinhoa.
 
Hiphop-yhtyeemme Trio Taantuma on tehnyt aiheesta kappaleen. Kuuntele "Soittajille soppaa" mikseri.netissä.