tiistai 27. marraskuuta 2012

Antti Heikkilä onkin ovela


Tajusin vasta, että siirtyminen Dojosta Terveysklubiin onkin ollut osa Antti Heikkilän ovelaa ja suunnitelmallista juonta:

Dojolaisten takana ollut Dojo Oy on rekisteröity vuonna 2008. Sama yritys on nyt avatun Antti Heikkilän Terveysklubin takana. Maksuton, ning-alustalle perustuva keskustelufoorumi Dojolaiset avattiin vuonna 2009. Nyt Heikkilä kertoo, että on ”rakentanut” uutta Terveysklubi-sivustoaan kolme vuotta eli siitä lähtien, kun Dojolaiset käynnisti toimintansa (jokainen tajuaa, ettei yhden sivuston tekeminen oikeasti kestä noin kauan).

Käytännössä siis Dojolaiset on ollut Heikkilän suunnitelmissa jo alusta alkaen pelkkä välivaihe, jossa on kerätty jäseniä ilmaisen palvelun piiriin ja nyt kun tapahtuu siirtymä maksullisesta maksulliseen sivustoon, ottaa Heikkilä hölmöiltä rahat pois. Tämä on helppoa, kun Dojo-vaiheessa kaikki kriittisesti ajattelevat on potkittu seurakunnasta pihalle ja jäljelle ovat jääneet vain lampaat, jotka seuraavat paimentaan vaikka jyrkänteeltä alas.

Otetaanpa vielä poiminta Heikkilän Terveysklubin käyttöehdoista:

”Dojo Oy:lla on oikeus purkaa sopimus korvauksetta ja poistaa käyttäjän käyttöoikeus palveluun välittömästi, mikäli Dojo Oy:n harkinnan mukaan käyttäjän lähettämät kysymykset tai kommentit ovat loukkaavia, epäkunnioittavia tai muutoin hyvän tavan vastaisia.”

 
Eli jos erehdyt esittämään kritiikkiä tai kyseenalaistamaan Heikkilän juttuja, niin sinut voidaan erottaa – aivan kuten Dojolaisista – etkä saa rahojasi takaisin.


POST SCRIPTUM:

Sittemmin Heikkilä ilmoitti, ettei ota vastaanotolleen muita potilaita kuin Terveysklubin jäseniä.


perjantai 23. marraskuuta 2012

Dojosta Terveysklubiin


Kolmisen vuotta sitten lääkäri Antti Heikkilä perusti sivuston nimeltään Dojolaiset. Kyseessä oli keskustelupalsta, johon liittyminen oli ilmaista ja jossa jokainen kirjoitteli omalla nimellään ja kuvallaan. Nyt Dojo on sulkeutumassa.

Dojolaiset kaatui omaan mahdottomuuteensa: Heikkilä ei tajunnut, että ihmisiä ei voi eikä kannata määrätä ajattelemaan tietyllä tavalla. Dojolaiset oli Heikkilän mukaan ”itsenäisesti ajattelevien ihmisten yhteisö”. Heikkilä kuitenkin määräsi, mitä ihmiset saivat ajatella ja sanoa ja juuri ne itsenäisesti ja kriittisesti ajattelevat potkittiin Dojolaisista pihalle. Koomisinta tässä kaikessa on se, että Heikkilä ei kestä minkäänlaista kritiikkiä, mutta kirjoittaa kuitenkin blogissaan: "Todellinen kehitys syntyy ajatusten ristiriidasta ja samanmielisyys johtaa helvettiin."

Suurin syy Dojolaisten sulkemiseen on se, että karppausbuumi on selvästi takanapäin. Kuluneen vuoden aikana keskustelu paitsi karppaus-foorumissa, niin myös Dojolaisissa on vähentynyt huomattavasti. Loppuaikoina reilusta kahdesta tuhannesta Dojon jäsenestä vain enää kymmenisen kirjoitti palstalle aktiivisesti.

Nyt Heikkilä on avannut uuden sivuston: Antti Heikkilän Terveysklubi. Terveysklubiin liittymällä pääsee kirjoittelemaan uuteen keskustelufoorumiin (Dojolaisista poiketen myös nimimerkillä), saa kahdesti kuukaudessa uutiskirjeen sekä pääsee lukemaan Heikkilän kirjoituksia ravinnosta, terveydestä sekä treenaamisesta. Aivan oikein, Heikkilän uusin lanseeraus on Pellinkitreeni®. Sivuston jäsenyys maksaa käsittämättömät 294 euroa vuodelta (vrt. Keventäjät 79 e / vuosi). Ote käyttöehdoista:


"Dojo Oy, Rasalas Oy tai Antti Heikkilä eivät miltään osin vastaa palvelun tai sen osien tai palvelun kautta saavutettavien muiden palveluiden sisällön oikeellisuudesta, luotettavuudesta, toimintavarmuudesta tai muista ominaisuuksista."


Lue myös: Antti Heikkilä onkin ovela.