tiistai 27. syyskuuta 2011

Kirja-arvostelu: Lauri Tähkä & Elonkerjuu - Ilo joka elättelöö

Sain ystävältäni tupaantuliaislahjaksi Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyettä käsittelevät kirjan Ilo joka elättelöö. Heli Laaksosen kirjoittama teos on lojunut kirjahyllyllä avaamattomana kohta kaksi ja puoli vuotta enkä yrityksistä huolimatta vieläkään kykene perehtymään siihen. Annan kirjalle kuitenkin kaksi tähteä viidestä.


sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Salzburgin suklaakakku



















Leipominen on mielestäni erinomainen tapa antaa aikaa itselleen ja omille ajatuksilleen. Leipomalla oppii tuntemaan itsensä paremmin, saa mielenrauhaa ja myös hyvää suuhun pantavaa! Kakkujen leipominen on suuri intohimoni ja ajattelinkin jakaa kaikille pikku herkuttelijoille aivan ihanan itse laatimani kakkureseptin:


200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
1 dl itävaltalaista omenabrandya (Reisetbauer Apfelbrand)
tomusokeria

Vaahdota sulatettu voi sokerin kanssa ja lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinan joukkoon sekoittaen samalla. Raasta suklaa ja lisää lopuksi yhdessä kerman ja omenabrandyn kanssa. Voitele kakkuvuoka ja paista uunin alatasossa 175 asteessa 60 minuuttia. Maut ovat parhaimmillaan kahden vuorokauden kuluttua. Ennen tarjoilua ripottele päälle tomusokeria. Nauti hyvän kahvin kanssa mukavassa seurassa!

lauantai 24. syyskuuta 2011

Tieto ei ole luulon väärti


Opiskelin yliopistossa pääaineena filosofiaa. Yksi filosofian keskeisimpiä kysymyksiä on: mitä on tieto? Miten voimme olla varmoja, että tiedämme jotain? Mitkä ovat kiistattoman tiedon kriteerit?

Sokrates sanoi, että viisain on se, joka tietää, ettei tiedä mitään. Nykyaikaisen filosofian perustajaksi luonnehdittu ranskalainen rationalisti Descartes totesi, että ihminen, joka epäilee kaikkea mahdollista, voi olla epäillessään kuitenkin varma ajattelevan substanssin olemassaolosta, sillä ilman sitä ei olisi itse epäilyäkään. ”Ajattelen, siis olen olemassa.”

Skeptismi on muodissa nykypäivänä: 9/11 iskut olivat todellisuudessa Yhdysvaltain hallinnon salaliitto saada perusteet Irakin sodalle. Kuulentoa ei oikeasti tapahtunut, vaan kyseessä oli Stanley Kubrickin avulla toteutettu Kylmän sodan aikainen huijaus. Ravintosuositukset ajavat ainoastaan elintarviketeollisuuden ja Pekka Puskan intressejä. Ilmastonmuutos on täysin keksitty juttu. Yksi aikamme suurimpia kusetuksia on kuitenkin se, että Spede olisi muka kuollut.